Erdoğan: İstanbul herşeyden önce benim aşkım, biraz sabırlı olacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ve G-20 temasları sonrası Türkiye'ye döndü. Erdoğan, havalimanından gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan: İstanbul herşeyden önce benim aşkım, biraz sabırlı olacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G-20 temasları ve Güney Amerika ziyaretini içeren seyahatinin dönüşünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yapan Erdoğan, soru üzerine partisinin yerel seçimde İstanbul’dan göstereceği adayı için biraz daha “sabırlı” olunması gerektiğini belirtirken “Nihai kararımızı, önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra vereceğiz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

GÜNEY AMERİKA’DAKİ TEMASLAR

“G-20 zirvesinde terörle mücadeleye verdiğimiz önemi tekrarladık. Zirvede ikili görüşmeler gerçekleştirdim. Zirveye katılımın ardından geniş katılımlı heyetle birlikte Paraguay ve Venezuela’ya geçtim. Cumhurbaşkanı seviyesinde iki ülkeye Türkiye’nin ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmiş olduk. İkili ilişkilerin durumunu ele aldığımız Paraguay’ın önemli bir dost olduğunu gördüm. Paraguay Türkiye’de büyükelçiliğini açacak. Ziyaretin ikinci ayağında Venezuela’da temaslarda bulundum. Maduro ile ikili ilişkileri ayrıntılı ele aldık. Venezuela’yla işbirliğini geliştirmek amacıyla 9 belgenin imzasına şahit olduk. Venezuelalı askerlerin ve çocukların İstiklal Marşımızı okumaları manidardır. Çocukların birinin bayrağını yere düşürmesi üzerine Sayın Maduro’nun bayrağı yerden alıp çocuğa vermesi de unutulmaz bir nezakettir. Yaptığımız görüşmelerin olumlu etkilerini önümüzdeki dönemde daha net bir şekilde göreceğimize inanıyorum.”

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

MHP bir ismini belirledi, ben de bir isim belirledim. İki arkadaşımız teknik detayları çalışıyorlar. Teknik çalışma ne durumda bunu dinleyeceğiz. Bundan sonra Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı’nı diri tutmamız gerekiyor.

İSTANBUL ADAYI

Şu anda tabi aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul Türkiye’de en önemli ilimiz. Her şeyden önce benim aşkım olan bir il. Doğduğum, büyüdüğüm, belediye başkanlığı yaptığım, vekil seçildiğim bir il. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok çok önemsiyoruz. İlçelerle ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyor arkadaşlarımız. Ankara’da da malum TBMM’de bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis Başkanı’mızın yönetmesinden daha doğal bir şey olamaz.

İstanbul’la ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra vereceğiz.