Erdoğan: İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü'nde "insan hakları" dersi vermeye çalıştı...

Erdoğan: İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde konuştu. Erdoğan, konuşmalarında kullandığı ifadelerle yine adeta “Herhalde AKP için söylüyor bunları” dedirtti.

“İnsan hakları” dersi vermeye çalışan Erdoğan, “İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz.” derken, bu konuyla ilgili de dinsel propaganda yapmadan duramayıp “Peygamber efendimizin veda hutbesi, medeniyetimizin en önemli insan hakları bildirgesidir.” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı kısımlar şu şekilde:

-10 Aralık 1948’de oylanan İnsan hakları evrensel beyannamesinin kabulünün 70. Yıldönümü. İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz. Cinsiyeti, rengi, ırkı, dili ne olursa olsun herkesi kardeş olarak kabul eden inancımızın insan hakları çerçevesi de buna göre şekillenmiştir. Peygamber efendimizin veda hutbesi, medeniyetimizin en önemli insan hakları bildirgesidir. Bugün dünyada insan hakları diye en çok bağıranların insan hakları konusunda en kötü sicile sahip olması tesadüf değildir.

GEZİ ALERJİSİ: HADİ YAYINLAYIN

Bugün dünyada insan hakları diye bağıranlar en kötü sicile sahip olmaları tesadüf değildir. İstanbul’da yaşanan Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna özellikle soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Medyada Fransa, Hollanda, Bürüksel’i izlemedik. Gezi eylemlerinde dünyayı ayağa kaldırdınız. Niye, burası Türkiye olduğu için mi? Hadi şimdi aynı şekilde yayınlayın! Yayınlamadılar, dürüst değiller. Bizi demokrasi sınavlarına tabi tutanlar namlular kendilerine yöneldiğinde demokrasiyi askıya almaktan çekinmediler.

“DEMOKRASİ DERSİ VEREMEZLER”

Ülkemizde hiç kimsenin kökeninden, kıyafetinden, düşüncesinden ve insani tercihlerinden dolayı horlanmadığı bir yaklaşımı hakim kıldık. Cebinde ay yıldızlı kimlik taşıyan herkesin bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak muamele görmesini sağladık. Büyük direnişle karşılaştık. Sabır ve kararlılıkla aştık. Kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ettik. Darbecilerin saldırılarına maruz kaldık. Buldukları her fırsatta Türkiye’nin demokrasine özgürlüklerine laf edenler bugün kendi imtihanlarıyla baş başalar. Artık kimse Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkamaz.

“AK PARTİ HUKUKUN YANINDA YER ALMIŞTIR”

“İnsanı eşrafı mahlukat olarak gören, yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir medeniyetten insan hakları karşıtlığı çıkmaz. Biz aslımıza ne kadar sahip çıkarsak dünyada o kadar hızlı hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyoruz. AK Parti hukukun, insanın yanında yer almıştır. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir siyasi geleneğin müntesipleriyiz.