Erdoğan: Biz bu ülkede hala laiklik tartışması ile mi vakit geçirmeliyiz?

Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Hem Üsküdarlı, hem İstanbullu, hem Kasımpaşalı olarak konuşuyorum. İstanbul, Türkiye'nin özetidir. Belediyelerin yaptığı bir lütuf değil, görevimizi yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Erdoğan: Biz bu ülkede hala laiklik tartışması ile mi vakit geçirmeliyiz?

Üsküdar’da Toplu Açılış Töreni’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Hem Üsküdarlı, hem İstanbullu, hem Kasımpaşalı olarak konuşuyorum. İstanbul, Türkiye’nin özetidir. Belediyelerin yaptığı bir lütuf değil, görevimizi yerine getiriyoruz” diye konuştu.

“Birazdan açılışını yapacağımız tüm eserleri ülkemize armağan ediyorum” diyen Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz. CHP anlamaz bu işten. Onların olduğu yerde bakıyorsunuz kanalizasyonlar, kanallar… İstanbul’daki otobüsleri hatırlayın… Yağlı bezlerle silinen koltuklar… pislik içinde. İşte İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman dedim ki benim insanıma bu yakışmaz.”

“İstanbul Türkiye’nin bir özetidir. İstanbul’da her şehrin temsilcisini bulursunuz. İstanbul’a yapılan her yatırım Türkiye’ye yapılmış demektir. Bugün açılışı yapılacak eserleri ülkemizin tamamına armağan ediyoruz.”

“Ahh ahh 15-20 yıl önceki Üsküdar’ı bir hatırlayın, neydi buraların hali, bunun adı AK Parti belediyeciliğidir. Kıraathane okuma evidir. Biz gençlerimizi o kötü alışkanlıklardan çekelim, bu millet kıraathanelerinde gelsinler oradaki kitapları okusundlar, çayını, simidini, kekini orada yesinler. Ne devlet ne belediyeler bunu bir lütuf olarak yapmıyor ha. Bu milletin bize verdiği bir görev.”

Erdoğan New York’taki Central Park’ın İngiltere’de olduğunu söyleyerek, “İngiltere’de Central Park, bizde Nakkaştepe var. Şimdi Yeşilköy’de de millet bahçesi yapacağız. Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz. CHP anlamaz bu işten. Onların olduğu yerde bakıyorsunuz kanalizasyonlar, kanallar… İstanbul’daki otobüsleri hatırlayın… Yağlı bezlerle silinen koltuklar… pislik içinde. İşte İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman dedim ki benim insanıma bu yakışmaz. Şair ne güzel söylemiş… Sana dün tepeden baktım Aziz İstanbul… Evet bizde buradan diyoruz ki ömrümüz oldukça İstanbul, Üsküdar gönül tahtımızın baş köşesinde yer alacaktır. Ben İstanbul aşığıyım, İstanbul dertlisiyim.” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER

“Bu seçime biliyorsunuz Cumhur İttifakı’yla giriyoruz İstanbul’da. Cumhur İttifakı ile beraber İstanbul’umuzda şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri. AK Parti milletimizin karşısında ilk imtihanı belediyelerde vermiştir. İstanbul büyükşehir ve ilçeleri başta olmak üzere gelin 31 Mart’ta AK Parti hizmeti alamayan ilçeleri de bu hizmeti kavuşturalım. İstanbul’da başlayan yolculuğumuzu önce Başbakanlık sonra Cumhurbaşkanı olarak devam ettirdik. Hangi göreve gelirsek gelelim belediyeciliği ihmal etmedik. Eksikleri tespit edip belediye başkanlarımıza söyledik, talimatlarımız verdik. Pek çok projeyi bizzat takip ettik.”

“Ayakkabımıza bulaşan şantiye çamuru milletimize getirilen hizmetleri takibimizin mührüdür. Maruz kaldığımız her saldırı bizim berat belgemizdir. Biz Hakk’a ve halka karşı imtihanımızı en iyi şekilde vermek için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Kardeşlerim Türkiye İstanbul başta olmak üzere tüm şehirleri geliştikçe yükseldikçe birileri bundan rahatsız oluyor. Dışardakileri anlıyoruz… Bay Kemal, Almanya’ya gittin, o YPG paçavraları ile görüntü veren kadınla senin ne işin var? Bunlar PKK’nın Almanya uzantıları senin onlarla ne işin var? Anlat!”

DANIŞTAY’IN TÜRBAN KARARI

Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya iptalini istiyorsun. Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun? Bunlar eski Türkiye’den kalma ürünler. Danıştay’ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Biz bu ülkede hala laiklik tartışması ile mi vakit geçirmeliyiz? Bu ülkede insanların dini veya etnik kökenlerini mi tartışmalıyız? Bizimle derdi olanlara sesleniyorum, ülke ile ve milletle uğraşmayı bırakın. Önümüzde 31 Mart var. Çıkın meydana derdiniz neyse anlatın.

PARİS’TEKİ OLAYLAR

“Kardeşlerim Türkiye’ye karşı husumet besleyen herkes yaptıklarının bedelini ödemiştir. Avrupa’yı görüyorsunuz! Bunlar 15 Temmuz’da bize yapılanlara sessiz kalanlar. Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Bizim polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri neler yapıyor. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile izliyoruz. Umarım Paris sokaklarında yakında “Zulüm 1789’da başladı” yazısını görmeyiz.”