Erdoğan: İnce'nin annesi de bu yalandan rahatsız oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP'yi kurmadan önce Fethullah Gülen'le görüştüğünü öne süren Muharrem İnce'yi hedef almaya devam etti.

Erdoğan: İnce'nin annesi de bu yalandan rahatsız oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya’daki mitinginde konuştu. Erdoğan burada, AKP’yi kurmadan önce ABD’de Fethullah Gülen’le görüştüğünü iddia eden Muharrem İnce’yi hedef almaya devam etti.

Tayyip Erdoğan, iddiası için daha sonra yazar Nasuhi Güngör’ün “Yenilikçi Hareket” isimli kitabını kaynak gösteren İnce’ye Güngör’ün dünkü açıklamasına dayanarak yanıt verdi.

Erdoğan, “En sonunda bir yazarın kitabından bir cümle almış. O yazar da diyor ki, ‘Bu soyut birşey değil soyut bir ifadeydi ve bana da ait değil’. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Niye yalan söylüyorsun? Senin Genel Başkanın yalancı diye sen de yalancı olmaya mecbur musun? Hadi bakalım ispat et” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili yanıt verirken sözü İnce’nin annesine getirerek “Çok saygın bir annesi var. Öyle zannediyorum ki annesi de bu yalandan rahatsız oldu” diye konuştu.

“NEDEN İCAZET ALACAĞIM?”

AKP lideri, sözlerine “Ben Pensilvaya’daki adamdan neden icazet alacağım ya? Yol arkadaşlarımla oturduk konuştuk kararı verdik cezaevinden çıktık partimizi kurduk. Siz de 16 ay sonra bizi başkan yaptınız. Bana icazeti halkım verdi. Onlar bu işten anlamaz. Onlar halk ifadesini partilerinin tabelalarında kullanırlar. Dün söylediğini bugün itiraz etmeyi, milletimizle kavga etmeyi bilir.” diye devam etti.

Nasuhi Güngör’ün 2001’de yayımlanan ve daha sonraki yıllarda bir çok kez yazdığı herşeyin arkasında olduğunu söylediği kitabı dün İnce kaynak gösterince yalanlamıştı.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/30/boylesi-gorulmedi-incenin-kaynak-gosterdigi-nasuhi-gungor-ben-yalanciyim-dedi/