Erdoğan'dan sermayeye 'OHAL' ve 'yatırım' güvencesi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'dan sermayeye 'OHAL' ve 'yatırım' güvencesi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında, patronlara yeni sistemle birlikte yatırımlarda doğrudan temas kurulacak makamın cumhurbaşkanlığı olduğu mesajını vermesi dikkat çekti. Erdoğan, 18 Temmuz’da sona eren OHAL’i yeniden ilan etme haklarının da her zaman saklı olduğunu belirtti.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“‘NE ALDANAN OLACAĞIZ, NE ALDATAN’ DEDİK…”

Bakan Yardımcılarımızın atamalarını yaptık. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eylem planları hazırlıyor. Kısa vadeli programımızı hemen uygulamaya geçireceğiz. OHAL’i kaldırmış olmamız önemli bir adımdır. Söz verdik sözümüzü yerine getirdik. ‘Ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız’ dedik bu gerçeği uygulamaya bir kez daha geçirmiş olduk.

“TÜRK MİLLETİ ASKER BİR MİLLETTİR”

Terörle mücadele ihtiyaç duyulan düzenlemeler Meclisimiz tatile girmeden hayata geçecek. Bedelli askerlik kanunun da bu hafta hayata geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini daha köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Türkiye’yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz. Bununla birlikte Türkiye’nin askerlikle bağlarının kopmasını da istemiyoruz. Türk milleti asker bir millettir.

“HER ZAMAN OHAL YETKİMİZ VAR”

Terörle mücadelede güvenlik güçleri ve valilerimize özel imkanlar sağlanıyor. Ayrıca ihtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda ülkemizi kimsenin çıkardığı kanunlar yüzünden eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur.

“BÜYÜK YATIRIMLARIN MUHATTABI ARTIK BENİM”

Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır. Ekonomideki hedeflerimize koşar adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum.

“ERKEN KALKAN YOL ALIR”

Türkiye, yönetim değişikliğini tamamlamıştır. Bundan sonra önümüzde kısa vadeli tek bir seçim takvimimiz var. Bu da 2019 Mart ayındaki yerel seçimler. 18 Ağustos’ta olağan büyük kongremizi yapıyoruz ve yerel seçimlere yönelik çalışmalarımızı başlatıyoruz. Atalarımızın dediği gibi, her alanda olduğu gibi siyasette de erken kalkan yol alır. Bunu unutmayacağız.

“OY KAYBETTİĞİMİZ YERLERİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

24 Haziran seçimlerinde aldığımız oyları, sandık bazına kadar inerek analiz ediyoruz. Özellikle 1 Kasım’a göre oy kaybettiğimiz yerleri ve bunların sebeplerini anlamaya çalışıyoruz. Söyleme kadar bütün unsurları göze alarak çıkardığımız sonuçları ders haline dönüştürüyoruz. Başka partiler olağanüstü kongreleriyle, iç çekişmeleriyle uğraşabilirler. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bizden hizmet bekliyor. Dertlerine derman olmamızı bekliyor.

“ONLAR İŞÇİYİ MEMURU SÖMÜRDÜ”

Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen konut edindirme yardımını kim gerçekleştirdi, biz gerçekleştirdik. Bunlar öyle ufak, basit rakamlar değil. Doların çok düşük seviyede olduğu dönemde, bu kesintiler için 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira konut edindirme yardımı için de 8,5 milyon kişiye 3,5 milyar lira ödeme yaptık. Bunu biz yaptık; neredeydi CHP, neredeydi diğerleri? Onlar memuru, işçiyi sömürdüler. Biz geldik, bu devletin memuruna, işçisine borcu biz ödedik. 15 yıl geçti bunlar unutuldu.

İSRAİL’İN KARARI

Bu coğrafyada çekilen her acının sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Hiç şüphesiz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin’dir. Karşımızda kendisi dışında hiç kimsenin hukukunu tanımayan bir devlet vardır. Bu düzenleme İsrail’in dünyadaki en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun kanıtıdır. İsrail’in bu düzenlemeden sonra siyonizm, faşizm ve ırkçılık ile söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır. Hitler’in ari ırk saplantısı ile bunlar arasında hiçbir fark yoktur. Hitler’in ruhu İsrail’in yöneticileri arasında hortlamıştır. Bu tüm Yahudileri tehlikeye atan bir adımdır.  Türkiye olarak, İsrail yönetiminin haksızlıklarına karşı çıkmayı sürdüreceğiz.