Erdoğan 'helalleşme'ye çağırıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Nevşehir mitinginde "81 milyona 'helalleşelim' diyeceğiz" dedi.

Erdoğan 'helalleşme'ye çağırıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Nevşehir mitinginde ‘Cumhur İttifakı’ ile ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.

Erdoğan açıklamasında “Bu cumhur ittifakı kolay kurulmadı beraber koruyacağız. Bununla birlikte sözde milletin ittifakı diye ortaya çıkanlara sandıkta gereken dersi vereceğiz” dedi.

Erdoğan’ın bu sözü akıllara MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün AKP’li vekillere yaptığı ‘fitne’ uyarsını getirdi. Bahçeli bu uyarısında, “MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP’yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir. Bunu böyle bilin” demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanının konuşmasında bir diğer öne çıkan mesaj da ‘helalleşme’ çağrısı oldu. Kendisinin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranı ile ilgili beklediği rakamlara ulaşamadığı yorumları yapılan Erdoğan, “81 milyona ‘helalleşelim’ diyeceğiz” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“CUMHUR İTTİFAKI KOLAY KURULMADI”

Bu yola çıkış bir Cumhur İttifakı’dır. Bu Cumhur İttifakı’nı birlikte koruyacağız, fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Halel getirmeyeceğiz. Bu cumhurun ittifakı kolay kurulmadı. Sözde milletin ittifakı diye yola çıkanlara 24 Haziran’da dersini vereceğiz. Rabbimiz ne buyuruyor ancak inanlar kardeştir. Tüm mazlum ve mağdurların yanına koşmaya devam edeceğiz. Hiçbir kardeşimizi zalimlerin insafına teslim etmeyeceğiz. Barış tesis edilene, istikrar sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

“81 MİLYONA GELİN HELALLEŞELİM DİYECEĞİZ”

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiçbir vatandaşımızı ötelemeden, etnik kimliğine, inancına bakmadan herkesi bağrımıza basıyoruz. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, 81 milyon kardeş olalım. Bölgemizde fitneyi değil, kardeşliği büyüteceğiz. Ülkemizde husumeti değil muhabbeti güçlendireceğiz. Kavganın değil, barışın mücadelesini vereceğiz. Ayrışmanın değil, birleşmenin savunuculuğunu yapacağız. Bugün Nevşehir’deyiz, ben gönül diliyle konuşuyorum. 81 milyona gelin helalleşelim diyeceğiz.

“YA SEN UYUYOR MUSUN?”

Kimse bu ülkeyi eski istikrarsız günlerine döndürülemez. Milli iradenin artık vesayet sistemine bırakılmasına kimse müsaade edemez. Milletin elinden cumhurbaşkanını seçmek yetkisini almak için kapalı kapılar ardında görüşüyorlar. Biz bunlara boşuna milli irade hırsızları demiyoruz. Biz bunlara boşuna yıkım ekibi demiyoruz. Sözde İnce ne diyor, ‘4’üncüyü de ben yapacağım.’ Ya sen neyi yapacaksın, dikili tek bir ağacınız bile yok. Bunlar yıkmanın derdinde. Sizin güzel bir sözünüz var, komşu bağından sepet doldurma. Bunlar komşu bağından sepet dolduruyorlar. Biz onların yapacağım dediklerini zaten çoktan yaptık. 18 yaş altındakileri ücretsiz sağlıktan yararlandıracağız diyorlar. Ya sen uyuyor musun?

“BEĞENDİNİZ Mİ?”

Dün akşam Kanal D’de beni izlediniz mi? Nasıl buldunuz?  Beğendiniz mi?