Erdoğan: Harekat her an başlayabilir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir sınır gücü oluşturacağı açıklamasıyla ilgili olarak “Kıçı kirli bazıları bize sınırda tehdit sallıyor” derken, TSK’nın Afrin ve Menbiç’e operasyonunun her an başlatılabileceğini söyledi. Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle: “ŞU AN OBÜSLERLE VURUYORUZ” Şimdi kıçı kirli bazıları Suriye’de kalkıp bize tehdit sallıyor. Türkiye’yi kendi kabuğuna... View Article

Erdoğan: Harekat her an başlayabilir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir sınır gücü oluşturacağı açıklamasıyla ilgili olarak “Kıçı kirli bazıları bize sınırda tehdit sallıyor” derken, TSK’nın Afrin ve Menbiç’e operasyonunun her an başlatılabileceğini söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“ŞU AN OBÜSLERLE VURUYORUZ”

Şimdi kıçı kirli bazıları Suriye’de kalkıp bize tehdit sallıyor. Türkiye’yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. Kusura bakmasınlar. PYD’ymiş, YPG’ymiş, DEAŞ’mış, topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Bunun başka çaresi yok. Şu anda zaten obüslerle vuruyoruz. Vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilip de sizin vurmanızı mı bekleyeceğiz. DEAŞ denen terör örgütünü bir başka terör örgütü ile yok etmeye çalışmanızı asla kabul etmiyoruz dedik. Stratejik ortaksak, model ortaksak bu işi bizimle yapmak zorundasınız. Bir terör örgütü bir başka terör örgütü ile yok edilemez. Bizim dediğimiz noktaya da gelecekler. Biz kendi kararımızı kendimiz verdik, veriyoruz şu anda da operasyonlar devam ediyor.

Biz Türkiye’yiz. Biz Türk milletiyiz. Bu böyle bilinsin. Bizim çok zengin doğal kaynaklarımız, petrolümüz, gazımız, altınımız olmayabilir. Burada olduğu gibi bizim de trona madenimiz var. Bor madenimiz, var, kömürümüz var, başka madenlerimiz var. Hepsinden öte zekamız var.

Elimizdeki madenleri en iyi şekilde değerlendirerek kalkınmamız için önemli bir kaldıraç haline dönüştürebiliriz. Bütün madenlerimiz hep ham halleri ile ihraç edilmiştir. İşlenmiş olarak onları almışızdır. Bu ne mantıktır ya. Elde edeceğimiz katma değer, işte görüyorsunuz, göreceksiniz katlanarak artacaktır. Bunun için de madenciliğimiz ile ilgili teknolojilere büyük önem veriyoruz. Bor gibi, trona gibi madenlerimizin işlenmesini ne kadar geliştirirsek ülkemizin kârı o kadar artacaktır.

Diğer alanlarda benzer atılımların haberlerini bekliyoruz. Bizim artık teknolojide tüketici olma düzeyinden tasarımcı olma düzeyine çıkmamız gerekiyor. Tıpkı iletişim teknolojilerinde olduğu gibi bu pazarda en son teknoloji ile kısa sürede önemli bir yere gelebileceğimize inanıyorum. Uzun yıllar ülkemizde adeta oynayanların, parası ile ürün vermeyenlerin hiçbirine artık ihtiyacımız kalmadı.

15 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle dışa bağlılıktan kurtulduk. Bu noktaya gelmek kolay olmadı. Attığımız her adımda önümüzde akla hayale gelmeyecek engeller çıkartıldı. Atılan imzalardan geri dönülmesinden, başlangıçta olmayan nice konunun sonradan çıkartılmasından, nice konu ile karşı karşıya kaldık. Hepsinin de üstesinden geleceğiz.

BİZE DÜŞEN DOĞMADAN BOĞMAKTIR

Müttefikimiz dediğimiz bir ülke tüm ikazlarımıza rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye’den başka hedefi olabilir mi? Amerika’nın artık niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri, sorumluları bize beraber mücadele edeceğimizi söylüyorsa bu bizim için anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze bağlı kalırız. Bize düşen bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş.

“HER AN BAŞLAYABİLİR”

30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın. Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz şudur; Teröristlerle aramızda durmayın. Katil sürüleri ile aramıza girmeyin. Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek mecburiyetinde olmayalım. TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Harekat her an başlayabilir. Ardında da sıra diğer bölgelere gelecektir. Tek bir terörist bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecek.

Bu adamların biz cinsini iyi biliriz. Biz stratejik ortağınız isek, bize güven. Rakka’ya ordu gönderilecekse biz 2 tugay da göndeririz. Sizin generalleriniz yanlış anlatıyor, benim generallerim doğru anlatıyor dedim. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Nasıl kalleş, iki yüzlü olduğunu çok iyi tanıyoruz. Bu ordunun adı kalleşler ordusudur. İlk silah doğrultacak olan bu 30 bin kişilik teröristlerdir. İşlerine gelmediğinde onları şantaj malzemesi olarak kullanmaya başlayacak olan da bu teröristlerdir.

Amerika bu vahşi canilerle kendisine gelecek kurmak istiyorsa keyfi bilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz milli bekamızı tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı’nda oyunu bozmuşsak diğer yerlerde de ülkemize kurulan tezgahı darmadağın edeceğiz.