Erdoğan: Hala "Esed ile bir araya gelelim" diyen zavallılar var

Erdoğan: Hala 'Esed ile bir araya gelelim' diyen zavallılar var.

Erdoğan: Hala

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Osmaniye’deki İl Kongresi öncesi, kendisini bekleyen partililere hitap etti. Ardından Erdoğan, kongredeki konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın kongre salonunun dışında gerçekleştirdiği konuşmasından satır başları şöyle:

Karar alındığında önce ben, sonra hepimiz Afrin’e yürüyeceğiz, Bu milletin birilerinin (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’dan aldığı gibi bir talimat almaya ihtiyacı yok.

Şu anda askerimiz JÖH’leri ile PÖH’leri ile tüm komandolarıyla hamdolsun üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Artık kendi silahlarımız var onlarla uçuyoruz, F-16’larımızla uçuyoruz, tanklarımızla yürüyoruz. İnlerine girdik, ya neler yapmışlar, o dağları delmişler. Ne betonlar dökmüşler. Bunların hepsinin nereden geldiğini biliyoruz.
Telefon görüşmelerinde onlara söyleyeceğim, bunlara beton mikserleriyle siz gönderdiniz, bu tünelleri siz yaptırdınız, bu tünellerle orada bu teröristlerin yaşam imkanlarını hazırladınız. Türk milletine ders vermeye kalkmayın, ders alacak birileri varsa sizsiniz.

Beyefendiler dünyanın öbür ucundan gelip bu bölgede söz sahibi olacaklar, siz hiçbir zaman adil olmadınız. Siz hiçbir zaman zulmün karşısına dikilmediniz. Ama biz tarih boyunca hep adaletle hükmettik. Biz Osmanlı’ydık ama, 1 kişi için zulme uğradığından dolayı Hint yarımadasındaydık. Şimdi kalkmışlar sivilleri öldürmeyin, kim sivilleri öldürüyor?

Sizlere 15 Temmuz’da çağrıda bulundunuz mu? F-16’ların karşısına dikildiniz mi, tankların karşısına dikildiniz mi? Ne oldu o FETÖ’cüler? Biz kovaladık onlar kaçtı.

Bu devleti böldürmedik böldürmeyeceğiz, onun için de paralel devletmiş, öyle bir şey yok.

Kongredeki konuşmasında ise Erdoğan, şunları söyledi:

1951 terörist etkisiz hale getirildi.
Bu tünellerin paraları, beton mikserleri, çimentolar nereden geldi, bunları biliyoruz. Bilmiyoruz zannedenlere video kayıtlarıyla bunları gösteriyoruz, göstereceğiz. Son terörist imha edilene kadar terörle mücadelemizi içeride ve dışarıda kararlılıkla devam ettireceğiz.

İnşallah o an geldiği anda, askeri literatür ne diyor sefer görev emri, önce ben sonra sizler birlikte yürüyeceğiz.
Hamdolsun bir ittifakın temellerini attık. 2019 bizim için bir ittifak yılı olacak. Temennim şudur, Ya Rab bu birlikteliğimizi daim eyle. bu birlikteliğimizi ülkemizin geleceğine taşımayı nasip eyle. İnşallah bu ittifakla birlikte Türkiye yeni bir dönemin tohumlarını atıyor. Bu atılan tohumlar ümmetin milletin güçlenerek geleceğe yürümesidir. O malum çevreler iyi anlasınlar.

Güçlenerek çıktığımız bu yolda çok daha büyük bir sinerjiyi elde edeceğiz. Bu sinerji ülkemizde bir örnek olacaktır.
Komşumuz Suriye’de, tüm dünyanın gözü önünde 1 milyon kardeşimiz devlet terörünün kurbanı oldu. Hala ‘Esed ile bir araya gelelim’ diyen zavallılar var. ‘Esed ile bu işi toparlayalım’ diyen zavallılar var. Yahu, 1 milyon vatandaşını katleden böyle bir katille siz neyi düzelteceksiniz, neyi ayağa kaldıracaksınız?

Tutturmuşlar bir şey, ‘Kimyasal silah kullananlara gereğini yapalım.’ Arkadaş, kimyasal silah kullanırken bin kişi, bin 500 kişi ölüyor. Peki, konvansiyonel silah kullanmayı bir kenara niye atıyorsun? Bu bir milyon, bu konvansiyonel silahlarla öldürüldü, varil bombalarıyla öldürüldü, tanklarla, toplarla öldürüldü. Bir milyon. Önemli olan sebep midir, yoksa netice midir? Sen neticeye bak. Konvansiyonel silahla öldürüldüğü zaman meşru, kimyasal silahlarla öldürüldüğü zaman gayrimeşru. Böyle sapıklık olur mu? Günlerdir Doğu Guta’da devam eden vahşete şöyle ciddi tepki gösteren bir ülke gördünüz mü, duydunuz mu? ‘Sivil sivil sivil’ diyorlar. Peki, kardeşim Doğu Guta’da öldürülenler ney, asker mi?

Şu gerçeğe her gün yeniden şahit oluyoruz, tıpkı bir asır önce olduğu gibi bölgemiz yeniden belli güçlerin rant ve çıkar kavgasına kurban edilmek isteniyor. Petrol kokusu almış emperyalistler, bunlar tarafından coğrafyamızın sınırları kan ve yeniden gözyaşlarıyla çizilmeye çalışılıyor ancak bu kanlı planlarının önündeki en büyük engel yüz yıl öncesinde olduğu gibi yine Türkiye. Bölgede emperyalistlerin en büyük korkusu Türk milletidir. Çünkü Türkiye demek bölgede huzur ve barışın devam etmesi demektir.

Şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim. Bugün Türkiye’nin rızasını, menfaatini, endişesini ve taleplerini gözetmeyen hiçbir projenin, bölgemizde uygulama şansı yoktur. Ölümüne ölümüne gideceğiz. Hiç bunun çaresi yok. Hele hele çevremizde, ülkemizin bekasına halel getirecek, vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayacak bir adımın atılmasına kesinlikle izin vermeyiz, vermeyeceğiz.

Türkiye’de asalak bir kesim de var. Bu ülke yol geçen hanı değildir. Türkiye’de ayrışma yerine müşterekleri yücelten yeni bir siyaset yükseliyor. Nedir bu, Cumhurun İttifakı.