Erdoğan: Hakan Atilla kesinlikle suçsuzdur

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir dizi temas için bulunduğu İngiltere'de Bloomberg televizyonuna konuştu.

Erdoğan: Hakan Atilla kesinlikle suçsuzdur

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İngiltere’nin başkenti Londra’da Bloomberg‘in binasında Guy Johnson’ın sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisinin durumuyla ilgili konuşan Erdoğan, “Yerli ve milli parayla alışveriş yaparak kur baskısından korunuyoruz. Milli parayla alışverişin faydalarını gördük. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde etkinliğimiz çok daha farklı olacak.” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

-Faiz tek haneliye geldiği zaman yatırımlarda patlamalar meydana geldi. Sebep netice ilişkisine baktığımız zaman faiz sebep enflasyon neticedir. Faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur. Faizi aşağı çektiğimiz anda bütün maliyet girdileri aşağı düşecektir. Tabii ki Merkez Bankası’nın bağımsızlığı söz konusu. TCMB bağımsız diye yürütmenin başının sinyallerini bir kenara koymaz. Cari açığımızın bir numaralı nedeni petrole, doğalgaza bağımlılığımızdır.

-Yunanistan S-300 füzelerini Rusya’dan aldı, bir şey denmedi. Savunma ihtiyaçlarımızı ABD’den gideremiyorsak başımızın çaresine bakarız. Rolls Royce ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim için stratejik ürünler doğalgaz, petrol ve Rusya’dan alıyoruz. Rusya ile ilişkilerimizi bu noktada kesemeyiz. ABD’nin bize yaptırım değil destek vermesi lazım.

-Hakan Atilla’yı suçlu ilan etmek, Türkiye’yi suçlu ilan etmek anlamına gelir. Hakan Atilla kesinlikle suçsuzdur, beraatini istiyoruz. Halkbank’a çok büyük haksızlık yapılıyor. Türkiye-ABD ilişkilerini yer ile yeksan etmeyecek bir karar çıkmasını umuyorum.

-Sistemi tıkayacak herhangi bir gelişmeye izin vermeyiz. 7 Haziran’da sistemin önünü açtım.

“ARZU ETTİĞİMİZ PLAN ORTAYA ÇIKACAK”

Erdoğan, 24 Haziran’daki seçimlerle ilgili olarak, kendisinin Başkanlığı kazandığı, ancak Parlamentoda karışık bir tablonun ortaya çıkması durumunda ne yapacağıyla ilgili bir soruya da şu cevabı verdi:

“Bizde bir laf vardır: Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz diye. Biz de dereyi görmeden paçaları sıvamıyoruz. Önce seçim sonuçlarını bir görelim. Sizin dediğiniz anlamdaki bir neticeye göre hazırlıklarımız şüphesiz olacaktır. A, B, C planlarımız var. Fakat görünen o ki, şu anda iyi gidiyoruz. İnanıyoruz ki arzu ettiğimiz plan ortaya çıkacaktır. 40 gün sonra inanıyoruz ki Türkiye, çok daha farklı bir döneme uyanacaktır.”