'Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında isim vermeden eleştirdiği Abdullah Gül'le ilgili yandaşlardan bu kez yaşananların adının da koyulduğu bir yazı geldi.

'Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti'

Son KHK’yla ilgili yaptığı ‘kaygı verici’ eleştirisiyle AKP yönetiminin hedefinde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin yandaşlardan gerginliği bugüne dek en net ifadelerle özetleyen bir yorum geldi.

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün partisinin grup toplantısında Abdullah Gül’ü isim vermeden hedef alarak söylediği sözlerini köşesine taşıyarak, Erdoğan’ın Gül’e savaş ilan ettiğini öne sürdü.

Erdoğan’ın “Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar, düştükleri yerde kalırlar” şeklindeki sözleri için, “AK Parti’nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana bir ilkti. Ama dün bir milat yaşandı. Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti” yorumu yapan Selvi, “Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Abdullah Gül ile AK Parti arasına kalın bir set çekti. AK Parti’de Gül’e olan sempatiyi silmeyi amaçladı. İşin bundan sonraki seyrini Gül’ün duruşu belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısının tamamı: