Erdoğan: Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını verdik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlığı toplantısında konuşuyor.

Erdoğan: Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını verdik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlığı toplantısında konuşmada hem işçi düşmanı yüzünü en açık haliyle gösterdi, hem de göz göre göre yalan söyledi.

Erdoğan’ın partisinin iktidarı döneminde tam 15 grev yasaklanarak yüzbinlerce işçinin hak arama talebi engellenmişti.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki yaptığı konuşmada bugün konuyla ilgili eski İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen’in yaptığı yanıt verirken “Bizimle birlikte grev denilen olaylar ortadan kalktı. Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun, öyleyse de toplumun genelinde grevler minimize oluyor, grevsiz bir toplum meydana getirdik.” ifadelerini kullandı.

Nurettin Sözen, Erdoğan’ın İstanbul’un eski dönemlerini hatırlatırken sık sık tekrarladığı “çöp yığınları” örneği için “5 yıl içerisinde 2 defa yapılmış olan işçi grevinde biriken çöplerdir. Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim diyorum” demişti.

Erdoğan, Sözen’in açıklamasına ilişkin şöyle konuştu:

“Sayın Sözen’in açıklaması çok ilgimi çekti. İstanbul’un benden önceki CHP’li belediye başkanı, Nurettin Sözen, Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili dikkat çekici değerlendirme yaptı, çok üzüldüm. Biz geldik İstanbul’da çöp kaldı mı? Bizimle birlikte grev denilen olaylar ortadan kalktı. Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun, öyleyse de toplumun genelinde grevler minimize oluyor, grevsiz bir toplum meydana getirdik ama bak şimdi İzmir’de, İZBAN’da grev var. Hadi buyrun niye çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var.”

“İMAMOĞLU RANDEVU İSTEMİŞ, BEN DE VERİN DEDİM”

Erdoğan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun randevu talep etmesiyle ilgili de “Bizden randevu istemiş, ben de verin dedim kapımız açık. Biz kapımızı asla kapalı tutmayız. Her ne kadar genel başkanları böyle bir şeye sıcak bakmıyorsa da ben kendilerinin bu talebine buyursun gelsin çayımızı içsin dedim. Bizim karakterimizde bu var. Biz hoşgörü sahibiyiz biz gelene hayır demeyiz” ifadelerini kullandı.