Erdoğan: Gezi'de herkes dersini aldı

"Edep fukarasının bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak. Bunlara yargı gereken cevabı verecektir. Burası Paris mi? Gezi'de herkes dersini aldı. 15 Temmuz'da herkes dersini aldı. Bu ülkede bu tür olaylara girişenler bedelini ağır öderler."

Erdoğan: Gezi'de herkes dersini aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde bir konuşma yapıyor.

Erdoğan, “Bu yıl 3 kez Denizli’de olmanın sevincini yaşıyorum. Bizim kadar ülkemizin tüm şehirlerini gezen başka bir devlet adamı var mı? Yok. Çünkü biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediyecilik AK Parti’nin işidir. CHP filan bu işten anlamaz. Ben İstanbul’u kimden aldım? CHP’den aldım. İstanbul’da belediyeyi aldığımız İstanbul susuzdu, çöp dağları vardı. Hava kirliliği tavan yapmıştı. O susuzluğun olduğu İstanbul’a dağları delerek su getirdik. Ve 2040’a kadar İstanbul’un su sorununu çözdük. Bir taraftan Istranca dağlarından bir taraftan Sakarya’dan su getirdik. Boğaz’ın altından da karşılıklı deplase ettik. İstanbul’da artık su sorunu yok. Biz buyuz” diyen Erdoğan, “Şimdi inşallah İzmir’i de alacağız. Ona hazırlanıyoruz. Onun için hep birlikte gayret göstereceğiz” gazetemanifesto.com

Erdoğan, “Şimdi şunu söylüyorum, CHP demek çöp demektir, CHP demek susuzluk demektir, CHP demek yolsuzluk demektir, CHP demek yasaklar demektir. İşte biz bunları kaldırdık” ifadelerini kullanarak yine CHP’ye yüklendi.

Millet bahçeleri ve kırahathanelerinden bahseden Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

‘BUNLARIN İŞİ OKEY ISTAKASINI KOYACAK, TUĞLALARI DİZECEK’

“Şimdi önümüzde 3.5 ay var. 3.5 ay sonra sandıklardan inşallah AK Parti’yi en güçlü şekilde çıkartıyor muyuz? Zaten AK Parti demek gençlik demektir. Unutmayın, 2 tane dev proje dedim. Bunlardan birisi millet bahçeleri. 1 ay olmadı, İstanbul’da 5 millet bahçesinin açılışını yaptık. Oralar muhteşem oldu. Bir de ne demiştim, millet kırahathaneleri demiştim. Şu anda muhteşem millet kırahathaneleri açıyoruz. İçinde çay ve kek, ücretsiz olarak gençlere dağıtılıyor. Bu CHP ne dedi, kumarhane açıyorlar dedi. Çünkü bunların işi okey ıstakasını koyacak, tuğlaları dizecek. Bu kırahathanelerde gençlerimiz gelecek derslerini çalışacak. Ama çayını da kahvesini de simidini de kekini de orada bulacak. Bu devletin milletiyle kaynaşması demektir.” gazetemanifesto.com

“Türkiye’nin yükselişi herkes tarafından görülüyor ve kabul ediliyor. Sadece ana muhalefet bu gerçeklere sağır ve kör. Bay Kemal bak terörle mücadelede neler yapıyoruz. Gördün mü, duydun mu? Bak Sincar’a girdik mi, girdik. Uçaklarımız o PKK teröristlerine oraları mezar yaptı mı, yaptı. İftihar etmen lazım. O kol kola gezdiğin terör örgütü mensupları var ya, onların açtıkları çukurları kendilerine mezar edeceğiz. Sen kimlerin yanında yer alacağını öğrenemedin. Sen onlarla beraber devam et, biz milletimizle beraber devam ediyoruz”.

“Şimdi bir de şehir hastanelerini yapmaya başladık, modern bir yapılanmayı getirdik sağlıkta. İnşallah da bütün hastalarımız bu şehir hastanelerindeki huzuru yaşayacakalr. Şimdi size CHP’nin başınaki zatın yalanlarını bazı örneklerle açıklayacağım. Bu zat Türkiye’de yargıya olan güvenin düştüğünü söylüyor. İhtiyari arabuluculuk sistemlerini hayata geçirdiğimiz halde vatandaşalrımız hala yargıya başvuruyor. Yargıya güven düşmüş olsaydı bu uygulamalara başvuru olmazdı.”

’15 TEMMUZ’DA BAY KEMAL TANKLARA SIĞINDI’

“Bu zat Meclis kürsüsüne çıkıyor. Türkiye’de bir darbe varsa o da 20 Temmuz’dur diyor. Bu en büyük gaflettir. 15 Temmuz’da Bay Kemal Atatürk Havalimanı’na indi, oradan tanklara sığındı, oradan da Bakırköy Adliye’sine indi. Ondan birkaç saat sonra da ben Atatürk Havalimanı’na indim. Diyor ki haber verselerdi beklerdim. Biz çağrımızı telefonla yaptık. Ve on binler sokaklara döküldü. Bay Kemal senin kulağın vardı ama işine gelmediği için duymadı. Sen korkaksın korkak, sende milliyet perverlik yok. 20 Temmuz’da ne olmuş onu da söyleyeyim. Darbe girişiminin ardından TBMM toplanmış OHAL’i uygulamıştır. Bu kararı TBMM aldı. Ne oldu işine mi gelemdi? Sana mı soracaktım? Kararı veren kim? Türkiye büyük Millet Meclisi. Bu zat kendisinin de içinde bulunduğu TBMM’nin kararını darbe olarak niteliyor.”

“Bölücü terör örgütünün partisiyle koyun koyuna seçime gidenler tabii ki de buna darbe diyecek. Şimdi bunların koalisyonunda ne var, tabii bir de terör örgütünün beslemesi olan parti var. Biz MHP ile bir Cumhur İttifakı oluşturduk ve bir seçime gidiyoruz. Bizim MHP ile azami müştereklerimiz var. Onun için de Cumhur İttifakı’nı oluşturduk.”

FATİH PORTAKAL’A GEZİ TEHDİDİYLE YANIT

“Nerede ülkemizin aleyhine bir iş varsa, CHP orada. Bir saldırı varsa CHP orada. Nerede Türkiye’yi karalamaya yönelik bir kampanya varsa CHP orada. Fransa’da Sarı Yelekliler var, CHP orada. Gezi olaylarında Bay Kemal nerede, o da orada. Şimdi yine bunların hazırlığı içindeler. Boşuna bekliyorsunuz. Bu yollara tevessül ettiğiniz zaman bunun bedelini sizlere çok ağır ödetiriz. Çıkmışlar sokağa davet ediyorlar.”

“Edep fukarasının bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak. Bunlara yargı gereken cevabı verecektir. Burası Paris mi? Gezi’de herkes dersini aldı. 15 Temmuz’da herkes dersini aldı. Bu ülkede bu tür olaylara girişenler bedelini ağır öderler. 2023 hedeflerimize de bunlara rağmen ulaşacağız.”

“Kılıçdaroğlu’nun tahrik etmeye çalıştığı bir ksıım da emeklilerimiz. Biz iktidara geldiğimizde bu ülkede emekli maaşı neydi biliyor musunuz? 66 lira emekli maaşı alan emekli vardı. Son düzenleme ile bin liranın altında emekli maaşı bırakmadık. 66 lira nere, bin lira nere? Temmuz ayı itibariyle en düşük emekli maaşları emekli sandığında 2 bin 300 liradır. Bay Kemal senin bu rakamlardan haberin var mı? Üstelik bu rakamlara banka promosyonları dâhil değildir. Onlar ilave edilince yükseliyor.”