Erdoğan, gazetecilerin ödül töreninde konuştu: Medyamız artık daha dengeli, saygılı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği ödül töreninde yaptığı konuşmada, medyaya karşı büyük mücadeleler verdiğini söylerken, bugün için ise "Medya artık daha saygılı" diye konuştu.

Erdoğan, gazetecilerin ödül töreninde konuştu: Medyamız artık daha dengeli, saygılı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) 2017 Medya Oskarları Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, büyük oranda sesi kısılan ve iktidara tabi hale gelen medyanın geldiği noktadan memnuniyetini ifade ederek “Bugün artık eskisine göre hakikatlere daha saygılı, haber ve yayınlarında daha dengeli bir medyamız olduğuna inanıyorum” dedi.

Ekonomideki gelişmelere de değinen Erdoğan, “Yurtdışındaki dostlarımız da çok ciddi rakamlarla mücadelemize destek vermeye başladı. Bu sürecin hem ekonomi hem de siyasi bakımdan yeni bir sıçrama dönemine girişimizin vesilesi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

“ARTIK DAHA DENGELİ BİR MEDYAMIZ VAR”

Teröristlere güzellemeler yağan milleti aşağılayan milleti hor gören bir zihniyet medyada hep baş tacı edildi. Millete ‘göbeğini kaşıyan adam’, ‘bidon kafalı’, ‘koyun’ diyerek en ağır hakaretleri yapanlar medya mensupları değil miydi? Türkiye’nin geçirdiği büyük değişimden elbette medyamız da değişimden nasibini aldı. Bugün artık eskisine göre hakikatlere daha saygılı, haber ve yayınlarında daha dengeli bir medyamız olduğuna inanıyorum. Bu dönüşüme Radyo Televizyoncuları Gazetecileri Derneği’nin önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha dernek yönetimi ve üyelerini huzurunuzda tebrik ediyorum.

“BU DALGAYI ATLATACAĞIZ”

Türkiye’nin ekonomide çözmesi gereken yapısal sorunları elbette mevcuttur. Biz bunları zaten biliyor ve çözümü için çalışıyoruz. Ancak bunların hiçbiri son zamanlarda yaşadığımız hadiselere açıklamaya yeterli olamaz. Nitekim birileri ülkemizi ekonomi üzerinden köşeye sıkıştırmaya çalıştıklarını açıkça da ifade etmekte çekinmiyorlar. İnşallah biz bu dalgayı da atlatacağız. Altyapımız bunu atlatmaya zaten inanıyorum ki kabiliyetlidir, o gücü de vardır.

“YURTDIŞINDAKİ DOSTLARIMIZ ÇOK CİDDİ DESTEĞE BAŞLADI”

Gerek ekonomi yönetimimiz gerek devletimizin diğer kurumları ihtiyaç duyulan tedbirleri alıyorlar. Nitekim milletimizin elindeki kaynakları şu anda seferber edilmiştir. Yurtdışındaki dostlarımız da çok ciddi rakamlarla mücadelemize destek vermeye başladı. Bu sürecin hem ekonomi hem de siyasi bakımdan yeni bir sıçrama dönemine girişimizin vesilesi olacağına inanıyorum.

“TÜRKİYE’NİN ALTERNATİFSİZ OLMADIĞINI HERKES GÖRECEK”

Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını herkes görecek. Biz tüm ilişkilerimizi tek taraflı kazanma değil, birlikte kazanma üzerine kuran bir ülkeyiz. Türkiye ile birlikte hareket etmenin herkes için karlı bir tercih olduğunu bugüne kadar beraber çalıştığımız herkese gösterdik. Ancak NATO’da birlikte stratejik ortak olduğumuz bir ülkenin kalkıp da Türkiye’yi NATO içerisinde, ilk üçün içinde yer alan bir stratejik ortağına bu şekilde yaklaşımlarda bulunmasını hiçbir cümle ifade edemez. Bizi öyle tehditlerle, bize ileri geri ifadelerle geri adım attırmak mümkün değil. Biz öyle bir tarihin varisleriyiz ki bizi bu tehditlerle yıldırmak mümkün değildir. Demek ki onlar bu milleti tanımadılar ama tanıyacaklar. Biz bir ölürüz, bin diriliriz. Yapımız bu, karakterimiz bu. Vatandaşlarımız ve yüzlerce milyon dostumuz, kardeşimizle birlikte aydınlık bir geleceğe doğru yürüdüğümüzden en küçük şüphemiz yoktur. Allah doğruların yardımcısıdır. Biz de doğru bir yolda ilerlediğimize inanıyoruz.

“TÜRKİYE SADECE MEVCUT SINIRLARINDAN İBARET DEĞİL”

Yaşadığımız coğrafya her dönem çok önemli bir yer olmuştur. Geçtiğimiz pazar günü Malazgirt’te, daha önce Ahlat’ta zaferin sahibi ecdadımızı saygı ile andık. Ahlat’ta bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapacağız. Butik bir külliye. Bahçeli’nin bizden böyle bir talebi oldu. Sultan Alparslan otağını orada kurmuştu. Ecdadın hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz.

Ülke olarak son 150-200 yıldır savunma yapmak zorunda kaldık. Vatan topraklarını gözü yaşlı, kalbi kırık bırakmak zorunda kaldık. Ahlat’a muhakkak gidin. O kabirleri görmek size ayrı bir cesaret verecektir. Türkiye sadece mevcut sınırlarından ibaret değildir. Bu ülkenin ve milletin gerisinde koskoca bir tarih ve medeniyet vardır. Ülkemizin sınırları başka, gönlümüzün sınırları bambaşkadır. İnşallah ayın 1’inde Kırgızistan’da olacağız. 3 gün orada olacağız.