Erdoğan Fethullah Gülen'le nerede görüştüğünü açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım programında Muharrem İnce'yi hedef aldı.

Erdoğan Fethullah Gülen'le nerede görüştüğünü açıkladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin aday tanıtım programında konuşuyor.

Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Pensilvanya’ya yanında birisiyle Gülen’i ziyaret için gittiği” yönündeki iddiasına bir kez daha yanıt verdi.

Erdoğan, “Dün söyledim dedim ki ‘şimdi bak sesleniyorum’ dedim. Aslında muhattap alınacak kalitede kariyerde birisi değil. Pensilvanya’dan bunun görüşmesini yaparak AK Parti’yi kurma çalışmasını başlattığımı ispat etmekle sen mükellefsin. Eğer ispat edemezsen namertsin dedim. Milletime de duyuruyorum. Benim hayatımda belediye başkanlığı dönemimde Altunizade’de bulunurlardı, o zaman kendisiyle 2-3 defa görüştüm. Ben kim ki o gidip ona soracağım. Cezaevinden çıktıktan sonra Pensilvanya’ya değil halkımıza gittik. Ey gidi İnce, biz bir yerlerden değil milletimizden aldığımız talimatla hareket ettik.” dedi.

“DİPLOMA İÇİN HAZIR MIYIZ?”

Erdoğan İnce’yi hedef aldığı sözlerinden sonra şöyle devam etti:

“Sayın İnce Osman Gazi Köprüsü’yle Yalova’ya gidip geliyor. Bunu biz yaptık. Cebimizdeki parayla değil, kamu-özel ortaklığıyla yaptık. Haliç var ya, kokusundan geçilmiyordu. Şu Haliç’ten çıkan çamuru Alibeyköy’deki taşocağına naklettik. Pompalayarak gönderdik. 2,5 milyon metreküp çamur naklettik. O yeri şimdi park yaptık. Vialand var ya o çamurun nakledilip oluşturulan yerdir. Biz eserlerimizle konuşuyoruz, sen neyle konuşacaksın. Ki bunlar benim çıraklık dönemim eserlerimdir. Şimdi büyük ustalık dönemine hazırlanalım diyorum. Bana ‘büyük ustalık’ diploması vermeye hazır mısınız?”