Erdoğan: Ekonomi bizim işimiz

Isparta’da konuşan Erdoğan, “Biri ‘Kanal İstanbul’u durduracağız’, biri ‘yatırımları durduracağız’ diyor. Ekonomi bizim işimiz” ifadesini kullandı.

Erdoğan: Ekonomi bizim işimiz

Isparta’da konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

– 16 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz. Gece-gündüz demeden Türkiye’nin kalkınması için gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar asla çalışmaktan yorulmadık. Her karış toprağı mübarek şehit kanlarıyla sulanmış bu ülkeye hizmet etmekten yüksünmedik. 16 yıl önce iktidara gelirken nasıl heyecanlıysak, bugün de ilk günkü gibi heyecanlıyız.

– Afrin’de şu an itibariyle 4480 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak’ta PKK’lı 419, yurt içinde 405 teröristi etkisiz hale getirdik.

– Dünyada fakirlere elini uzatan ülke kim? ABD birinci gözüküyor ama gayrisafi yurtiçi hasılaya göre Türkiye birinci. Büyümede 7.4 ile dünyada bir numarayız.

– Çıkmış birileri yok kurmuş, şuymuş, buymuş… Geçin o işleri. Kurla, bu manipülasyonlarla bizi vuramazsınız.

– Biri ‘Kanal İstanbul’u durduracağız’, biri ‘yatırımları durduracağız’ diyor. Ekonomi bizim işimiz. Bunca yatırımları kaynakları çeşitlendirerek biz yaptık. 25 havalimanına 29 tane daha ilave ettik. Bunlara kalsa bunlar yapmazdı. Doğru dürüst bölünmüş yolumuz yoktu. Bunlarla duracak mıyız? Bunlar ne derse desin yatırımlara devam edeceğiz.

– Diyor ki, ‘Erdoğan 3. Köprüyü yapmış. Ben de gelirim 4. yaparım’ diyor. Ne haddine. Bir yandan onu yaptırmam diyorsun, bunu yaptırırım diyorsun. Her şeyin bütçedeki parayla yapılmayacağını bilen bir iktidarız. Geldiğimizde Türkiye G20’de miydi, şimdi G20’de. Bunlar konuşuluyor.