Erdoğan destekçisi Tuluyhan Uğurlu: Hatırlatırım ki aynı gemideyiz, muhalif sanatçılar nerede?

Erdoğan destekçisi piyanist Tuluyhan Uğurlu, ABD ile gerginliğe ilişkin konuşurken muhalif sanatçılara çattı, iktidarı desteklememelerine kızıp 'sözde sanatçı' ifadesini kullandı.

Erdoğan destekçisi Tuluyhan Uğurlu: Hatırlatırım ki aynı gemideyiz, muhalif sanatçılar nerede?

24 Haziran seçimleri öncesi AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a desteğini şeriatçı Akit Gazetesi’nde verdiği demeçle ilan eden piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Türkiye’nin ABD ile yaşadığı gerginliğe ilişkin ’emperyalizm karşıtlığı’ dersi vermeye kalkıştı.

AKP’nin yayın organlarından Star‘a konuşan Uğurlu, ABD’nin yaptırımlarına karşı ülkesini seven hiçbir sanatçının bu durum karşısında sessiz kalma lüksü olmadığını söylerken, Türkiye sağının klasikleşen ‘köpek-kap’ söylemini incelten bir ifadeyle “Bu ülkenin bütün nimetlerinden faydalanan sanat dünyası, iş ülkesini savunmaya gelince ortalıktan tüyüyorsa bu ahlaki bir şey olamaz” dedi.

Erdoğancı Uğurlu, “Muhalif geçinen sanatçılar nerede!” başlığıyla yayınlanan habere göre muhalif sanatçıların aslında ‘muhalif’ olmadığını öne sürerek, “Her seferinde bizi muhalefet yapmamakla suçluyorlar ama asıl muhalefeti biz yapıyoruz; ABD’ye, AB’ye ve dolayısıyla emperyalizmin Orta Doğu’da yaptıklarına karşı muhalefet yapıyoruz” dedi. ABD ve AB emperyalizminin meşru Suriye yönetimi alaşağı etmesi için dünyanın dört yanından getirilen cihatçıları Suriye sahasına sürüp besleyen AKP’yi destekleyen Uğurlu’nun emperyalizme nasıl karşı çıkmış olabileceği ise merak konusu.

Uğurlu’nun muhalif sanatçılara yönelik suçlamaları Erdoğan’ın ‘İktidarıyla muhalefetiyle hepimiz aynı gemideyiz’ sözüne atıf yaparak sürdü. Yandaş sanatçı “Ülkesine her seferinde yüz çeviren bu insanlara hatırlatırım ki aynı gemideyiz” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN DURUŞU ÇOK TAKDİRE ŞAYAN”

Uğurlu seçim öncesi AKP’nin yayın organları arasında açıkça şeriat savunusu yapan yayıncılığıyla bilinen Akit’e konuşmuş ve  “Dünya 5’ten büyüktür”ü çok takdir ediyorum. Soğuk savaş bitmiştir ve insanların yeniden organize olmaları gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok konuda göstermiş olduğu dirayetli duruş gerçekten takdire şayan. Özellikle Avrupa ile ve özellikle Ortadoğu politikalarında göstermiş oldukları tavır gerçekten bu konularda emperyalizme karşı sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım.” ifadelerini kullanmıştı.