Erdoğan: Binali Bey bazıları gibi yolunu şaşırmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'a 'Şeref Madalyası' veriliş töreninde konuşuyor

Erdoğan: Binali Bey bazıları gibi yolunu şaşırmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım’a ‘Şeref Madalyası’ veriliş töreninde konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de hizmet ehlini yeni projeleri, yeni eserler için teşvik etmektir.

Son 16 yılda millletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

Siyasette aynı değerleri paylaştığınız yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir. Rabbim bize Binali Bey gibi güzel dostlar nasip etti. Dostluk yolun sıkıntılarına karşı beraber göğüs germektir. 40 yıllık dostluğumuz pek çok imtihanı atlatmıştır. Binali Bey en uzak yollardan kuş kanadıyla gelmiştir. Onun için ulaştırma bakanı olmuştur.

Binali Bey, 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, bazıları gibi yolunu da şaşırmadı. Gücünü ve itibarını makamından değil; millete yapmış olduğu hizmetlerden alan bir arkadaşımız oldu.

Son 16 yılda ulaştırma, haberleşme ve denizcilik alanında Binali Bey’in mutlaka imzası vardır. Pek çok tarihi atılımı birlikte hayata geçirdik.

Binali Bey 15 Temmuz gecesi cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini ayrıca pekiştirmiştir. Binali Bey o gece tarihi bir duruş sergilemiştir. Terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelenin en büyük destekçilerindendir.

40 yıldır mesai, dava, yol arkadaşlığı yaptığım Sayın Binali Yıldırım’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Başbakan Binali Yıldırım da şeref madalyası töreninin ardından başbakanlık mührünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim etti. Yıldırım şunları söyledi:

“Zat-ı devletlinizi en derin duygularla tebrik ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini Allah’tan niyaz ediyorum.

Milletimiz ve ülkemiz adına, bu ulvi makamları teslim eden Başbakanlık mührünü, binlerce yıllık devlet kültürümüzün nişanı olaran mührü zat-ı alinize arz etmekten şeref duyuyorum. Allah daima elinizden tutsun. Bu millete hizmet yolunda sizi ve dava arkadaşlarınızı aziz milletimizi, güzel ülkemizi payidar kılsın.”

YILDIRIM’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanım siz söylenecek her şeyi söylediniz. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Hepimiz bu ülke için, hizmet etmek adına gece gündüz çalıştık, gayret ettik. Gün geldi ailemizi ihmal ettik, çocuklarımıza gerek ilgiyi gösteremedik. Hiçbir zaman ülkeye ve millete hizmet yolunda geri kalmadık.

http://gazetemanifesto.com/2018/07/13/erdogandan-binali-yildirima-yikim-odulu/