Erdoğan: Beyoğlu'ndaki marjinalleri kulaklarından tutar fırlatırız

Erdoğan AKP Beyoğlu Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan: Beyoğlu'ndaki marjinalleri kulaklarından tutar fırlatırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Beyoğlu Kongresi’nde yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için “Bu terörist öğrencileri kamera görüntülerinden çıkarıp gereğini yapacağız. Bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Hocaların bu öğrencilerle iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan AKP Beyoğlu Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, İstanbul’da yaptığı konuşmadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin operasyonu için lokum dağıtan gruba öğrencilerin ‘savaşın lokumu olmaz’ diyerek tepki göstermesiyle ilgili şunları söyledi: “Bu üniversite çok popüler bir üniversite, kalite, marka bir üniversite tamam da bu üniversitenin içinde bu tür teröristler olduktan sonra bu tür terörist öğrenciler olduktan sonra bunlar bu markaya leke sürüyor. Şu anda elimizden geleni yapıyoruz. Rektörün samimi gayretlerini biliyoruz. Bu terörist öğrencileri kamera görüntülerinden çıkarıp gereğini yapacağız. Bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Hocaların bu öğrencilerle iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Bizim için vasıflı öğrenci, vasıflı öğretim üyesinden gelir.

Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız.

”Türkiye’nin sınırötesinde ne işi var diyen her kişi aslında birliğimizden bütünlüğümüzden geleceğe güvenle bakmamızdan rahatsızlığını dışa vuruyor. Bunlar kafaları karıştırmak için atmadık takla bırakmayanların argümanlarıdır. Biz bunları Gezi olaylarından tanırız. Biz bunları 17-25 Aralık olaylarından tanırız. Biz bunları 15 Temmuz’dan tanırız” dedi.

”Türkiye’nin Afrin operasyonundan bu ülkenin havasını soluyan, suyunu içneb ekmeğini yiyen kimsenin rahatsız olmaya hakkı yoktur” diyen Erdoğan ”Bunların inlerine gireceğiz dedik. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ne oldu, Suriye’ye kaçtılar”

”Bir gece anısızın Afrin’e girebiliriz dedik ve girdik. Şu an itibarıyla Afrin ve Sincar’da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3732 oldu. Mücadelemiz devam ediyor mu ediyor, edecek”

”Beyoğlu sokaklarında da gördüğümüz marjinaller edepleriyle durdukları sürece bu ülkenin renklerinden biri olacaklardır. Rahat durmazlarsa kulaklarından tutar, ait oldukları yere fırlatırız. Gerekeni yaparız. Bu ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Aziz şehitlerimize kimse laf uzatamaz’.’