Erdoğan Beşiktaş'ı ikna için devrede

Olaylı derbi sonrası TFF kararıyla kaldığı yerden devam edilmesine karar verilen maça çıkmayacağını açıklayan Beşiktaş için Erdoğan devreye girdi.

Erdoğan Beşiktaş'ı ikna için devrede

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finalinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan rövanş karşılaşması, maçın 57. dakikasında çıkan olaylar ve Şenol Güneş’in yaralanması nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu ise derbide yaşananlarla ilgili yaptığı toplantıda, maçın kaldığı yerden, seyircisi devam etmesine karar verdi. Federasyon maçın 3 Mayıs’ta oynanmasına hükmetti. Ancak Beşiktaş Yönetim Kurulu  federasyonun kararına uymayacağını belirterek maça çıkmayacağını ilan etti.

Daha sonra ise olayın seyrine AKP müdahil oldu. Odatv’nin kulislerden edindiği bilgilere göre; Spor ve Gençlik Bakanı Osman Bak, Beşiktaş’ın başkanı Fikret Orman’ı arayarak, takımın sahaya çıkmasını istedi.

Orman ise bu talebe “karar benim kararım değil camia da böyle istiyor” yanıtını verdi.

Bakan Bak, Orman’ın bu yanıtının ardından “Beyefendi böyle istiyor” karşılığını verdi. Bak, Erdoğan’ın olayların büyümemesi konusunda Beşiktaş’ın adım atmasını istediğini söyledi.

Bakan Osman Bak’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı adres göstermesinin ardından, Fikret Orman, Erdoğan’la görüştü. Erdoğan, Orman’dan maça çıkılmasını istedi ve “Gereğini yap” dedi.

Kulislerde, Erdoğan’ın talebi üzerine Beşiktaş’ın 3 Mayıs’ta oynanacak maça yüksek ihtimalle çıkacağı konuşuluyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/19/olayli-derbi-fenerbahce-besiktas-maci-tribunlerden-atilan-cisimler-nedeniyle-durdu/