Erdoğan: Batsın sizin kurunuz ya, ne kuru?

Erdoğan: Batsın sizin kurunuz ya, ne kuru?

Erdoğan: Batsın sizin kurunuz ya, ne kuru?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Pendik İlçe Kongresi’nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Cemil Meriç ne diyor; ‘Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır.’ Bugünlerde bazı nankörlerin, bazı köksüzlerin, gözlerini Türk milletine düşmanlığı kör ettiği bazı idraksizlerin, ülkemizi yaşanmaz bulup yurt dışına gitmekten söz ettiklerini duyuyorum. Yıllardır görevlerimiz gereği dünyadaki ülkelerin büyük bölümüne gittik. Hepsi ile ilgili az çok kanaat edindik.”
“Türkiye’de yaşamayı kendilerine yük sayanlar varsa bilsinler ki aradıkları yer bu dünyada değildir. Türkiye’de yaşamaktan usanan biri, ülkemize değil hayata küsmüş demektir. Bunlar için aslında bir ofis açıp, bilet paralarını da verip göndermek lazım. Çünkü bunlar bu ülkeye yük. Bir taşına cümle acem mülkünün feda edildiği dünyayı aydınlatan güneş ile bir tutulan İstanbul’u beğenmeyenin kalbi kurumuş demektir. Tabii biz ülkemizden şikayet edenlerin asıl derdinin merhum Cemil Meriç’in dediği gibi taşı toprağı değil insanı olduğunu çok iyi biliyoruz. Dert başka.”

Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Hamdolsun şu anda döviz rezervimiz 120 milyar dolar. Bazıları bakıyorsun diyor ki; ‘Yok kurda şöyle oldu, yok şunda şöyle oldu, bunda böyle oldu…’Batsın sizin kurunuz ya, ne kuru? Biz dimdik yolumuza devam ediyoruz. İnançlıyız, güçlüyüz ve yatırımların ülkesiyiz.

“25 tane havaalanı, havalimanı varken şimdi 57 tane havalimanı, havaalanı var. Bunlar ne bunlar? Batan bir ülke bunları yapabilir mi, biten bir ülke bunları yapabilir mi, Bunları nasıl konuşursunuz? Konuşamazsınız bunları. Hele hele sorumluluk mevkisinde olanlar bunları hiç konuşamaz. Onun için çok dikkatli olmaya mecburuz. Ha inanmıyorsan kusura bakma arkadaş, biz bu işe inananlarla yola devam ederiz.

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na) Birisi de çıkmış ‘Ben’ diyor, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyim.’ Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olmak sana bir şey kazandırmıyor ki. Zaten şu anda Mustafa Kemal Atatürk sağ olsa, seni bu partinin başında bir dakika tutmaz. Gazi Mustafa Kemal, yerliydi, Gazi Mustafa Kemal, milliydi. Sen yerli de değilsin, milli de değilsin, gayri millisin. Kalkıp bizim yerliliğimiz, milliliğimiz üzerinde spekülasyon yapıyor. Şu anda mahkemedesin, hesabını vereceksin. Bizi Pensilvanya’dakinin, ben onun siyasi ayağıymışım. Göreceksin şimdi kim siyasi ayağı. Hesabını vereceksin ve yanında taşıdığın o Pensilvanya’dakinin uşaklarının hesabını da vereceksin ve onlarla nasıl bir profil oluşturduğunuzun da hesabını vereceksiniz. Odalarınızda ne tür oyunlar kurduğunuzun hesaplarını da vereceksiniz.

(Kosova Başbakanı’nın, MİT’in ülkesindeki ‘FETÖ operasyonu’ sonrası İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi’ni görevden almasıyla ilgili) Ey Kosova’nın Başbakanı, kimin emriyle Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe yapmaya çalışanları korumaya başladın? Kosova’yı ikinci sırada biz tanıdık, senin bundan haberin yok mu! Kosova’yı bir kardeş olarak bağrına basan Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan bu adamları nasıl beslersin. Bunun hesabını sen de vereceksin. Benim Kosovalı kardeşlerim sana prim vermez, sana bunun hesabını soracaktır. Uzaktan kumandayla siyaset yapılmaz.