Erdoğan Bahçeli'yi bir konuda daha 'ikna' etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi "emeklilikte yaşa takılanlar"ın taleplerine kulak tıkanması yönünde "ikna" ettiği öğrenildi.

Erdoğan Bahçeli'yi bir konuda daha 'ikna' etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önceki gün gerçekleşen görüşmesinde emeklilikte yaşa takılanların talebinin de gündem konusu edildiği ve Erdoğan’ın Bahçeli’yi kendi görüşleri doğrultusunda ‘ikna’ ettiği öğrenildi.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu‘nun haberine göre, toplantıda Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili rakamları paylaşıp bunun “ekonomiye vereceği zarar”ı anlattı. Konuşmasının büyük bölümünü buna ayıran Erdoğan grup toplantısında verdiği örneklerin benzerini Bahçeli’ye de aktardı.

Elindeki istatistikleri paylaşan Erdoğan, tartışma kapsamına giren çalışan sayısının 6 milyonu aştığını, bunun toplam maliyetinin 750 milyar lira olacağını tekrarladı.

Erdoğan, 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kişinin 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacağı örneğini verdi. Türkiye’de ortalama emeklilik yaşının 52, Avrupa ülkelerinde ise 65 olduğu aktarıldı. Bilgilendirmenin ardından Erdoğan’ın toplantıda kurmaylarına “Sayın Bahçeli’ye bu yükün altından kalkamayacağımızı rakamlarla anlattım. EYT dediklerimizin sayısı 6.2 milyon kişi. SGK’ya maliyeti 750 milyarın üzerine çıkıyor. Sayın Bahçeli, bu konuda ikna oldu. Bu konu artık gündemden çıkacak” bilgisini verdiği öğrenildi.