Erdoğan Alman patronlarla bir araya geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti kapsamında Berlin’de Almanya’nın en büyük şirketleri ve bankalarının üst düzey yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan Alman patronlarla bir araya geldi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti kapsamında Berlin’de Almanya’nın en büyük şirketleri ve bankalarının üst düzey yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, görüşmede, şirket yöneticilerinin, Türk ekonomisine ilişkin sorularını yanıtlarken Alman sermayesine de aynı müjdeyi verdi: “Türkiye’ye yatırım yapanın bugüne kadar hep kazandı ve kazanmaya devam edecek”

Alman şirketlerinin üst düzey yetkilileri, Türkiye’ye yatırım planlarına ilişkin bilgi verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu yatırımlar için destek istedi.

Görüşmede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) Başkanı Dr. Eric Schweitzer, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Markus C. Slevogt da Erdoğan’a eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yarın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile kahvaltıda bir araya gelmesi ve Türkiye-Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler ve Suriye konusunda görüşmeler yapması bekleniyor.