Erdoğan AKP'nin seçim kampanyasını açıkladı: Twitter'da takipçi sayım 13.5 milyona ulaştı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partisinin 14 ildeki adayını açıkladı.

Erdoğan AKP'nin seçim kampanyasını açıkladı: Twitter'da takipçi sayım 13.5 milyona ulaştı...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulunuyor.

Daha önce AKP’nin 40 belediye başkan adayını açıklayan Erdoğan, bugün 14 aday daha açıkladı.

Ancak Erdoğan konuşmasına önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek başladı.

Erdoğan şunları söyledi:

Geleceğimizi inşa etmek için çalışırken ana muhalefetin başının da boş durmadığını gördük. Çok gayretli. Ama bu zat Almanya’ya ve Avrupa’daki birkaç ülkeye gidiyor. Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya’da alan bu zat bir takım kişilerle görüşmüş. Görüştüğü kişilere bakınca karşımıza bambaşka bir manzara çıkıyor. Tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, terör örgütleriyle yakın ilgisi olan isimlerle görüşüyor. Ellerinde terör örgütlerinin paçavralarıyla Almanya’nın federal meclisine çıkanlarla fotoğraf karesine girdiğini görüyoruz. Bunlardan biri de güya ülkemiz kökenli Alman milletvekili, bayan. Kimdir bu kişi; PKK’yı Almanya’da terör örgütü listesinden çıkmak için canhıraş mücadele vermesiyle tanınıyor. Kendisi PKK uzantısı tüm kuruluşların tüm toplantılarının misafiri ve konuşmacısıdır. YPG bayrağı açacak kadar terör örgütü yandaşıdır. CHP Genel Başkanı’nın Almanya’da buluştuğu diğer siyasetçilerin sicilleri de aynı.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettikleri arasında FETÖ’nün Almanya’daki sözcüsü olan bir ismin de yer alıyor olması dikkat çekicidir. Her ne kadar medyaya kapalı olsa da Kılıçdaroğlu’nun bu panelde bir süre önce şahsımızın Almanya’ya yaptığı resmi davete tepkisini dile getirdiği anlaşılıyor. Açıkla Kılıçdaroğlu açıkla. Niye çekiniyorsun?

Kılıçdaroğlu’nun kapalı kapılar arasında yaptığı görüşmelerde ülkemiz aleyhine neler söylediğini az çok tahmin ediyoruz. Bunlar sana bir şey sağlamaz. Zaten bu yerel seçim, genel seçimlerde sana gelen belli.

YEREL SEÇİMDE ‘PROPAGANDA’ KARARI

Gece geç saatlere kadar, bu gece saat 02:00’de eve döndük. Bu işi adeta böyle ince ince dokuyup o şekilde sonuçlandırmamız gerekiyor. İstihbarat çalışmalarına varıncaya kadar, GBT’lerine varıncaya kadar gözden kaçan da olabilir. Biz elimizden geleni yapalım.

Çok eskilerden beri yerleşmiş bir seçim kampanyası anlayışı vardır. Her yer parti bayraklarıyla, afişlerle donatılır. Biz bununla ilgili düzenleme yaptık, kimse buna riayet etmiyor. Bu kampanya tarzı uzun süre siyasette güç gösterisi olarak devam etti. Günümüzde buna ihtiyaç yok. Bunu çok da ilkel buluyoruz. Yazılı görsel medya, internet mecrası partilere ve adaylara çok geniş iletişim fırsatları sunuyor. Artık şehirlerimizi kirleten bir hale geldi eski tarz kampanya… Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini AK Parti olarak tamamen terk ediyoruz.

“HER MESAJIMIZLA BİR KAÇ YENİKAPI MİTİNGİ YAPIYORUZ”

Şahsımın Twitter’da takipçi sayısı 13,5 milyona yaklaştı, dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Twitter’daki her mesajımızla birkaç Yenikapı mitingi yapmış olduğumuz görüyoruz. Facebook’taki takipçi sayımız 9 milyonu buldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışında paylaştığımız bir resim tam 12 milyon görüntülemeye ulaştı. İnternet kullanımı yaygınlaşıyor. Araç giydirmeleri ve açık hava reklam kanallarını, gazete ve televizyon reklamlarını gürültü ve görüntü yapmadan devam edeceğiz. Böylece şikayetleri de tümüyle ortadan kaldırmış olacağız.

ADAYLARI AÇIKLADI

Erdoğan, partisinin 14 il belediye başkan adayını açıkladı:

Ağrı – Savcı Sayan

Aksaray – Evren Dinçer (Çevre Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanı)

Bilecik – Nihat Can (Belediye Başkan Vekil)

Erzincan – Cemalettin Başsoy (Mevcut belediye başkanı)

Edirne – Koray Uymaz (AK Parti eski İl Başkanı)

Iğdır – Adil Aşırım (20. dönem milletvekili)

Isparta – Şükrü Başdeğirmen (İşadamı, STK yöneticisi)

Kars – Ensar Erdoğdu (AK Parti eski İl Başkanı)

Kırşehir – Yaşar Bahçeci (Mevcut belediye başkanı)

Kütahya – Ahmet Sami Kutlu (AK Parti il yönetim kurulu üyesi)

Siirt – Ali İlbaş (AK Parti eski il başkanı)

Van- Necdet Takva (Van Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı)

Zonguldak: Ömer Salim Alan