Erdoğan: Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı köşkü yapacağız

Erdoğan'ın konuşmasında "Güçlü olmazsak bize tek bir nefes alma imkanı vermezler." ifadesini kullanması da dikkat çekti

Erdoğan: Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı köşkü yapacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muş’ta ‘Anadolu’nun Fethi Malazgirt Töreni’ isimli etkinlikte yaptığı konuşmada yeni bir sarayın ‘müjde’sini verdi.

Erdoğan konuşmasında, “Bahçeli önerdi, Ahlat’a cumhurbaşkanlığı köşkü yapacağız. 1071 metrekare yer önerdiler.” ifadelerini kullandı.

“Başaramazsak geçmişimizle birlikte geleceğimizi de kaybederiz”

Erdoğan konuşmasının devamında, “Bu düzeni bize bırakan bütün gazilere ve şehitlere şükranlarımızı sunuyorum. Mekke’nin fethiyle başlayan varlığımız Malazgirt’le devam etti. İstanbul Rumeli tüm Balkanlar demektir. Biz Malazgirt ile nasıl bir millet olduğumuzu dünyaya ilan ettik. Bu ruhu yaşatmayı başaramazsak geçmişimizle birlikte geleceğimizi de kaybederiz. Burası bizim hikayemizin sadece başladığı yer değil hiç sönmeyecek ateşimizin hatırlatmasıdır.” dedi.

“Güçlü olmazsak bize tek bir nefes alma imkanı vermezler”

Dindar ve kindar nesil yaratma çabasında inat eden Erdoğan gençlere yönelik yaptığı konuşmada Mekke, Medine, Kudüs, Osmanlı, Selçuklu’ya, Cumhuriyet’e, 15 Temmuz kıyımına sahip çıkma çağrısı yaptı. Erdoğan “Gençler sizlere özel sesleniyorum, var mısınız bu kutlu yolda birlikte yürümeye? Var mısınız gemileri yakıp hedeflerimize ilerlemeye… Var mısınız ‘Ya zafer kazanırız ya cennete gideriz’ diyerek karşımızdaki düşmanın üzerine atlamaya? Var mısınız, yedi düvele meydan okumaya?” diyerek, Ortadoğu’da yıllardır cihatçı çeteleri besleyen AKP iktidarı değilmiş gibi Suriye’de huzur (!) ortamını tesis etmek istediklerini belirtti. Erdoğan’ın konuşmasında “Güçlü olmazsak bize tek bir nefes alma imkanı vermezler.” ifadesini kullanması da dikkat çekti.

“Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır”

Erdoğan konuşmasında, Ankara ve Muğla’dan sonra MHP lideri Bahçeli’nin ‘hatırlatması’yla Ahlat’a da bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasını istediğini ve bunun için vali ve belediye başkanıyla görüşmeler yaptığını açıkladı.

AKP lideri, konuyla ilgili “Milletimizin birliğinin beraberliğini sembolü olan bu bölgeyi korumalı gözetmeliyiz. Sayın Bahçeli bir ziyaretinde güzel bir hatırlatmada bulundu: Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya kurdu biz de varisleri olarak oraya böyle bir inşallah otağ kuralım. Bugün vali ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur en az 5 dönüm çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu en az 10 dönüm dedi. Bu bir işaret fişeğidir inşallah sonu da hayır olur” ifadelerini kullandı.