Erdoğan Afrin operasyonu için süre verdi mi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Fransız mevkidaşı Macron'la yaptığı görüşmede Afrin operasyonu için "Afrin yönetiminde garanti elde edildiğinde" duracağı ifadesini kullandığı belirtildi.

Erdoğan Afrin operasyonu için süre verdi mi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinde Afrin gündemine ilişkin dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

Fransız Le Figaro gazetesine göre Macron, Erdoğan’dan pperasyonun Menbiç’e de yayılacağı konusundaki duyumları ile Afrin’e yapılan askeri operasyonun kapsamı ve süresi hakkında bilgi istedi.

“GARANTİ ELDE ETTİĞİMİZDE…”

Erdoğan da, operasyonun Afrin yerel yönetimi üzerinde garanti elde ettiklerinde duracağı yanıtını verdi, ancak bir tarih belirtmedi. Gazeteye konuşan bir  Fransız yetkili “Eğer Türkler bu garantiyi elde ederlerse, askeri operasyon duracak. Ama eğer PYD, Kürtler kadar Araplar’ın da olduğu bölgenin hakimi olmaya devam ederse, Türkiye bundan tatmin olmaz” dedi.

“KISA SÜRELİ VE HEDEFİ BELLİ”

Habere göre Erdoğan, Macron’un kaygılarını anlarken, Türkiye’nin Afrin’deki planı hakkında Macron’a ipucu vermedi. ‘Kısa süreli ve hedefi belli bir operasyon olduğunu’ söylemekle yetindi. Macron ise Türkiye’nin güvenlik kaygılarını anladığını ancak Afrin operasyonun arkasında ‘başka bir planın olmaması gerektiğini’ söyledi.