Erdoğan: Afrin operasyon fiilen başladı

Tayyip Erdoğan: Afrin operasyonu sahada fiilen başladı, bunu Münbiç takip edecek.

Erdoğan: Afrin operasyon fiilen başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’nin Kütahya il kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Afrin operasyonu sahada fiilen başladı, bunu Münbiç takip edecek” dedi. Erdoğan, kadro talebini dile getiren işçileri tersleyerek, “Kaç kere anlattık anlamıyorsunuz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

2017’nin 3. çeyreğinde Türkiye dünyada büyüme sıralamasında yüzde 11 ile 1 numara oldu. İnşallah bu hızla devam edeceğiz. Bu Rabia’ye sahip çıktığımız sürece bizi kimse yıkamayacak. Rabiamız da ne vardı? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Rabiamızı anlamayanlar var. Bak, Kılıçdaroğlu anlıyor mu? O PKK’lı teröristlerle işbirliği yapsın. O darbe gecesi kaçarak Bakırköy belediyesine sığınan birisi. Biz F-16’lar üzerimizden geçerken orada halkımızla milletimizle beraber ne yapacağımızın planlarını yaptık, oradan onun talimatlarını verdik. O ise televizyondan izliyordu. Utanmadan ‘Tankların karşısına ben çıkarım’ diyor. Geç o işi. Senin kilon bunu kaldırmaz. İşte İstanbul’a getirdiğin il başkanınla kim olduğun ortaya çıktı.

Suriye’de terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Yok sınır muhafızlarıymış, yok SDG imiş, yok iç güvenlik oluşumuymuş. Siz kimi kandırıyorsunuz ya? Bu örgütün adı PKK’dir, YPG’dir. Kendileri bildikleri halde dünyayı kandırmak için 40 takla atıyorlar. Bunların birbirinden haberi yok.
Üstelik bu girişimlerimiz Türkiye’yi hedef almıyor diye bir de üste çıkıyorlar. Ne olursa olsun bizim için önemli değil. Biz sahada ne oluyor ona bakıyoruz. Geldik ve geliyoruz.

Afrin operasyonu sahada fiilen başladı. Bunu Münbiç takip edecek. Ardından da kademe kademe Irak sınırına kadar bu terör pisliğini temizleyeceğiz. Bizim Suriye’nin geleceğiyle ve demokratik talepleri ile menfi düşüncemiz yok.