Erdoğan, partisinin 40 adayını açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilecek isimleri tanıtmak için konuşuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye üç büyükşehirde aday çıkarmama kararlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Biz de bir kez daha ittifaka olan bağlılığımızı ilan ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, partisinin 40 adayını açıkladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilecek isimleri tanıtmak için konuşuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye üç büyükşehirde aday çıkarmama kararlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, “Biz de bir kez daha ittifaka olan bağlılığımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Bahçeli’nin sözlerini överek; CHP, HDP ve İYİ Parti’yi ‘zillet ittifakı’ olarak niteledi.

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere dair konuşması beklenen Erdoğan, “Ana muhalefet partisinin Kandil’den aldığı icazetle bir araya gelen böyle bir ittifakı milletim sandığa gömecektir” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

Konuşmamın başında MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Cumhur İttifakı’na verdiği kıymet ve bağlılığı için bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti, olarak ülkemizin beka dayanağı olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı’na bağlılığını ilan ediyoruz. 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bahçeli’nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Zira bu ittifakın içinde milletperverliğe karşı ne ararsanız var. Terör örgütünün destek verdiği partinin içinde olduğu ittifaktan hayır çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi, çocukları dağa kaçırıp onlara neler yapıldığını görüyoruz. Şu anda anamuhalefet partisi bu tür oluşumla, Kandil’den aldıkları icazet ile bir araya gelen oluşumu, benim milletim onları nasıl çukurlara gömdüyse sandığa da gömecektir. Çok çalışacağız.

Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Bir kez daha Sayın Bahçeli ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime bu kutlu yürüyüşe verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bahçeli’nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Zira bu ittifakın içinde milletperverliğe karşı ne ararsanız var. Terör örgütünün destek verdiği partinin içinde olduğu ittifaktan hayır çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi, çocukları dağa kaçırıp onlara neler yapıldığını görüyoruz. Şu anda anamuhalefet partisi bu tür oluşumla, Kandil’den aldıkları icazet ile bir araya gelen oluşumu, benim milletim onları nasıl çukurlara gömdüyse sandığa da gömecektir. Çok çalışacağız.

Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Bir kez daha Sayın Bahçeli ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime bu kutlu yürüyüşe verdikleri destek için teşekkür ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerindeki 40 adayı açıklamak için bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce, milletimize nasıl bir mahalli idareler vizyonu sunacağımızı anlatmak istiyorum.

Önümüzdeki ay tüm adaylarımızı ilan ettikten sonra vizyonumuzu anlatacağız. Burada sadece bir çerçeve çizeceğiz. Mahalli idarelerde milletimizin karşısına ilk çıktığımız 2004’te yerel kalkınma başlıyor demiştik. 1755 belediye başkanlığı ile büyük bir kalkınma başlatmıştık. Boğulma haline gelen birçok şehrimiz AK Parti ile yeni bir hale kavuşmuştu. 2007’de marka şehirler sloganıyla seçimlere girdik. Belediyelerin tam yarısına denk gelen 1455 belediye ile milletimizden destek aldık.

2014 seçimlerine farklı bir atmosferde girdik. Önce gezi olayları, sonra FETÖ’nün yargı darbe girişimi sonrası girdik. Daima hizmet, daima millet sloganıyla girdik. Belediyelerin yüzde 59’unu kazandık. Böylece mahalli idareler seçimlerindeki en büyük başarımızı kazandık. Şimdi 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu manifestomuzla açıklayacağız. Hizmet belediyeciliği ile daha ileri taşıyacağız.

Şunu unutmayın, AK Parti’nin her bir gönüllüsü, her mahalle, her köyde kapısını çalmadık, elini sıkmadık vatandaş bırakmayacak. Buna var mıyız? Sağ olun.”1994 öncesi İstanbul’dan bahsedeceğim size… Musluklardan suyu akmayan, binasının önünden çöpü toplanmayan, kaldırımı zaten olmayan, mahallesine çamurdan girilmeyen, ulaşımı yetersiz, iletişimi kopuk… Çocuklarını güvenli bir şekilde salamayan insanı vizyonunuzla heyecanlandıramazsınız. İnsanın varoluşundan gereksinim duyduğu barınma, giyinme, yeme, güvenlik ihtiyaçlarını sağlamanız gerekiyor. AK Parti tıpkı hükümet yönetiminde olduğu gibi, belediyecilikte de ülkenin gelişmesini hedeflemiştir. Bugün şehirlerimizi hayat kalitemizi nasıl yükselteceğimizi tartışıyoruz. Dün yıkık dökük yapılardan bahsediyorduk, bugün yüksek binaları tartışıyoruz. Akıllı şehirlerden bahsediyoruz. Bunları çoğaltmak mümkündür. Ülkemiz geliştikçe milletimizin olaylara bakışının değiştiğini görüyoruz.”

AK Parti yaptığında diğerleri de onu izleyecektir. AK Parti örnek politika ve icraatlerin partisidir. Yeni şehircilik anlayışı inşallah önümüzdeki 5 yılda ülkemizin her yerinde hayata geçirilmiş olacaktır. Şimdi 40 şehirimizde büyükşehir veya il belediye başkanı adaylarımızı açıklıyorum:

İşte AKP’nin adayları:

Erdoğan Adana adayını açıklamadı.

ADIYAMAN: DR. SÜLEYMAN KILINÇ

AMASYA: CAFER ÖZDEMİR

ANTALYA: MENDERES TÜREL

ARDAHAN: YUNUS BAYDAR

ARTVİN: MEHMET KOCATEPE

BARTIN: YUSUF ZİYA ALDATMAZ

BATMAN: MURAT GÜNEŞTEKİN

BAYBURT: FATİH YUMAK

BİTLİS: NASRULLAH TANĞLAY

BOLU: FATİH METİN

BURDUR: DENİZ KURT

BURSA: ALİNUR AKTAŞ

DENİZLİ: OSMAN ZOLAN

DİYARBAKIR: CUMALİ ATİLA

DÜZCE: FARUK ÖZLÜ

ELAZIĞ: ŞAHİN ŞEREFOĞULLARI

ERZURUM: MEHMET SEKMEN

GAZİANTEP: FATMA ŞAHİN

GİRESUN: AYTEKİN ŞAHİNOĞLU

GÜMÜŞHANE: ERCAN ÇİMEN

HAKKARİ: CÜNEYT EPCİM

KAHRAMANMARAŞ: HAYRETTİN GÜNGÖR

KARABÜK: BURHANETTİN UYSAL

KASTAMONU: TAHSİN BABAŞ

KAYSERİ: MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

KIRIKKALE: MEHMET SAYGILI

KIRKLARELİ: BURAK SÜZÜLMÜŞ

KİLİS: MEHMET ABDİ BULUT

KOCAELİ: TAHİR BÜYÜKAKIN

MALATYA: SELAHATTİN GÜRKAN

NEVŞEHİR: RASİM ARI

NİĞDE: EMRAH ÖZDEMİR

ORDU: HİLMİ GÜLER

RİZE: RAHMİ METİN

SAMSUN: MUSTAFA DEMİR

SİNOP: ALİ ÇÖPÇÜ

ŞANLIURFA: ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL

ŞIRNAK: MEHMET YARKA

TEKİRDAĞ: MESTAN ÖZCAN

TOKAT: EYÜP EROĞLU

YALOVA: YUSUF ZİYA ÖZTABAK