Erdoğan ABD'ye seslendi: Stratejik ortağınızı bir rahibe değişiyorsunuz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sel bölgesinde halka hitap etti. ABD ile ilişkilere değinen Erdoğan, "Siz NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan ABD'ye seslendi: Stratejik ortağınızı bir rahibe değişiyorsunuz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sel bölgesinde halka hitap etti. ABD ile ilişkilere değinen Erdoğan, “Siz NATO’daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Ordu’daki sel felaketi nedeniyle afet bölgesinde incelemelerde bulunan Erdoğan, ardından Ünye halkına seslendi. Erdoğan konuşmasında “Kardeşlerim inşallah bizler hak neyse hukuk neyse onun gereğini yaparız. Ama tehdide gelince kusura bakmasınlar. ‘Şunu vermeyeceğiz bunu vermeyeceğiz.’ Senin olsun verme! Yazık NATO’daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz.” dedi.

Yine ‘Allah’ımız var’ çıkışı

Erdoğan ekonomideki gidişata ve ABD ile krize ilişkin ise “Eyvah dolar yok demeyin ha! Bu işin dolarla molarla ilgisi yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Ve şunu söylüyorum gelin yastığın altında dolarlar varsa, eurolar varsa çıkarın. Bunları bankalara vererek Türk lirasına çevirelim ve bu anlamda en önemli istiklal savaşını verelim.” ifadelerinde bulundu.