Erdal Özyağcılar: En rahatsız olduğum konu zamlar

Usta oyuncular Erdal Özyağcılar ile eşi Güzin Özyağcılar, gündemde yer alan konularla ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi. Erdal Özyağcılar zamlara ve kadına şiddete tepki gösterirken, Güzin Özyağcılar ise özgürlüklerin kısıtlanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Erdal Özyağcılar: En rahatsız olduğum konu zamlar

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Erdal Özyağcılar ile eşi Güzin Özyağcılar, Posta Gazetesi‘nden Oya Çınar’ın sorularını yanıtlarken, süreklileşen zamlar ve hayat pahalılığı, kadına şiddet ile özgürlüklerin kısıtlanması konuları ile ilgili rahatsızlıklarını belirtti.

Erdal Özyağcılar,  eşi Güzin Özyağcılar ile 50 yıllık beraberliğine atfen sorulan “Rakamlardan hoşlanmıyorsunuz ama 50 yıl yan yana durabilmek nasıl bir his?” sorusuna yanıt verirken “Valla rüzgar gibi geçti. Ama bana soruyorlar ‘Sırrınız ne?’ diye. Bence gerçekten bunun bir sırrı yok. ‘Nereye gidiyorsun, kaçta geleceksin?’ dediğin, tapulu malın gibi davrandığın zaman o işin suyu çıkar. Bu da şiddettir. Şiddet ille kaba kuvvete başvurarak olmaz. Sorumluklarını bilerek evliyken de istediğin hayatı yaşayabilmelisin.” dedi.

Özyağcılar, gündemde en rahatsız olduğu konuları başında ise zamların geldiğini belirterek “Üç ay önce 30 liraya aldığın şey şimdi 60 lira. Her şeyde yüzde 80 oranında bir fiyat artışı var” diyerek dile getirdi.

Kadına yönelik şiddete de vurgu yapan Özyağcılar “Gittikçe daha erkek egemen bir toplum olduk. Bu şiddet meselesini erkekler beyninde bitirmeli” diye konuştu.

Güzin Özyağcılar ise “Beni en rahatsız eden konuların başında özgürlüklerin kısıtlanması geliyor. Yazarların, gazetecilerin, sanatçıların kendilerini istedikleri şekilde ifade edememesi çok üzücü. Kadına yönelik şiddet ve taciz olaylarını okudukça da kahroluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“35 YILDIR VATAN HAİNLİĞİNE DEVAM EDİYORUM”

Erdal Özyağcılar, oyuncu Levent Üzümcü’nün 2015 yılında Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildiği sırada, Üzümcü’ye şu ifadelerle destek olmuştu:

“12 Eylül faşizmi İstanbul Şehir Tiyatroları’nı da vurmuştu. 1402’likler “Vatan Haini” olarak tiyatrodan atılmıştı aralarında ben de vardım. 1980-2015 yılları arasında yaklaşık on filmde, bir o kadar tiyatro oyununda, on beş dizi film projesinde 35 yıldır “Vatan Hainliği”ne devam ediyorum. Levent Üzümcü kardeşime selamlar. Yolu açık olsun!”