Enerji Bakanı'ndan zam 'tavsiye'si: Vatandaşlarımız verimliliği arttırırsa zammın etkisini görmez

Yeni rejimin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Akkuyu ve Sinop'tan sonra 3. nükleer santrali Çin'le birlikte Trakya'da yapacağız' dedi.

Enerji Bakanı'ndan zam 'tavsiye'si: Vatandaşlarımız verimliliği arttırırsa zammın etkisini görmez

BOTAŞ’ın elektrik üretim amaçlı doğalgaz satış fiyatını yüzde 49.5 artırmasının ardından konutlarda kullanılan doğalgaza ve elektriğe yüzde 9 zam getirilmişti.

Halihazırda binbir güçlükle geçinmeye çalışan emekçiler, bellerini daha da bükecek yeni zamlarla nasıl başa çıkacağını düşünürken, yeni rejimin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den tuhaf bir ‘tavsiye’ geldi.

VATANDAŞA ‘MÜŞTERİ’ BENZETMESİ: BİZİM İÇİN DE RİSKLİ

Partisinin yayın organı A Haber‘de konuşan Dönmez, zamlara ilişkin ‘müşteri’ örneği vererek yaptığı açıklamasında,  “Zammı aslında kimse hoş karşılamaz. Zammı yapan açısından da bir risktir, çünkü müşteriyi tedirgin edebilir ve müşteri de hiçbir zaman bunu kabul etmez. Biz ülkeyi yönetenler açısından da çok hoş karşılanacak bir şey değil.” dedi.

“Ancak bir işin de bir maliyeti oluşuyor. Özellikle son bir yılda petrol fiyatları neredeyse 50 dolarlardan 70 dolarlara geldi. ” diyerek sözlerine devam eden Dönmez, “Keza birçok ürünü dışarıdan ithal ediyoruz. Kurdaki artışları dikkate aldığınızda aslında bu zam oranlarının çok makul olduğunu görüyoruz. Ama benim aslında vurgulamak istediğim husus, vatandaşlarımız, girişimcilerimiz verimliliği artırıcı işlere yatırım yaparlarsa, faturalarında bu zammın etkisini görmezler.” ifadelerini kullandı.