Enerji Bakanı Dönmez'den 'uyarı': Elektrik ve doğalgazı cayır cayır kullanmayalım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılbaşına kadar doğalgaz ve elektrik fiyatında zam yapılmayacağını belirtirken, "tasarruf" uyarısında bulunarak "Cayır cayır kullanalım diye bir şey yok." dedi.

Enerji Bakanı Dönmez'den 'uyarı': Elektrik ve doğalgazı cayır cayır kullanmayalım

Son 1 yılda neredeyse “düzenli” hale getirilen zamlarla fiyatları toplan yüzde 45 ve yüzde 35 oranında arttırılan elektrik ve doğalgaza yeni zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den açıklama geldi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Dönmez, yılbaşına kadar elektrik ve doğalgazda zam olmayacağını belirtirken “Kurdaki düşüş maliyetleri olumlu etkiliyor. Piyasadaki fiyatlar maliyetlere yakın seviyelerde. Rekabet kurumu da bakıyor inceliyoruz. Doğalgaz fiyatlarını petrol fiyatları tetikliyor. Zaten maliyetlerin altında satış politikası izleniyor. Yılbaşında maliyet düşerse indirim söz konusu olabilir.” ifadelerini kullandı.

Dönmez, sözlerinde elektrik ve doğalgazda arz güvenliği sorununun olmadığını belirtirken “Depolama kapasitesini artırdığımız için yüzer enerjiden de dolayı doğalgazda herhangi bir arz bir sıkıntımız yok. Ancak tasarruf ilkelerine uyulmalı. Cayır cayır kullanalım diye bir şey yok.” diyerek uyardı.

ABD’NİN İRAN’A YAPTIRIMLARI

Dönmez, ABD’nin İran’a uygulamaya başladığı yaptırımlarla ilgili Türkiye’nin durumu için de “Öyle anlıyoruz ki ABD tekrar 6 ay sonra durum değerlendirmesi yapacak. Pozisyonları bu şekilde. Biz her halükarda alternatifsiz kalmamak açısından arayışlarımıza devam ediyoruz. TÜPRAŞ da özel sektör onlar da devam edecek.” dedi.