Endonezya'da yeni intihar saldırılarını da bir aile düzenledi: 8 yaşındaki çocuğu da kullandılar

Endonezya'da dün kiliseleri hedef alan ve en az 13 kişinin öldüğü intihar saldırılarının ardından, bugün sabah saatlerinde de bir intihar saldırısı düzenlendi.

Endonezya'da yeni intihar saldırılarını da bir aile düzenledi: 8 yaşındaki çocuğu da kullandılar

Endonezya’nın Surabaya kentinde dün kiliseleri hedef alan ve en az 13 kişinin öldüğü intihar saldırılarının ardından, bugün sabah saatlerinde de bir intihar saldırısı düzenlendi.

Son saldırıda polis memurlarının yaralandığı bildirilirken, ölen ya da yaralananlar konusunda net bir bilgi henüz yok.

Bu sabah düzenlenen saldırının, aynı dünkü saldırıda olduğu gibi bir aile tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.

Bir polis merkezinin önünde gerçekleştirilen saldırıyı 8 yaşında bir çocuk dahil olmak üzere bir ailenin yaptığı belirtildi.

İki motosikletle olay yerine gelen aile kendilerini bir kontrol noktasında patlattı.

Küçük çocuğun hayatta olduğu aktarıldı.

PAZAR GÜNKÜ SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Bu son saldırının dünkü intihar eylemleriyle ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

Dün kiliselere düzenlenen intihar saldırılarında en az 13 kişinin ölümüne neden olan aynı aileden altı intihar saldırganının Suriye’den ülkeye döndüğü belirtilmişti.

Dünkü saldırı dalgasının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Endonezya’nın ikinci büyük kenti Surabaya’da bir anne ve iki kızı bir kilisede kendilerini havaya uçururken, baba ve iki oğlu da iki farklı kiliseyi hedef almıştı.

Emniyet Genel Müdürü Tito Karnavian, saldırganların IŞİD’den ilham alan Cemaah Ansharut Daulah (JAD) örgütüne üye olduklarını belirtti.

Polis, saldırganların Suriye’den geri dönen yüzlerce Endonezyalı arasında olduğun söyledi. Ailenin Suriye’deki faaliyetleri konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

40’dan fazla kişinin de yaralandığı bombalı saldırılar, ülkede 10 yıldan uzun süredir düzenlenen en kanlı eylem oldu.

AİLE SALDIRIYI NASIL DÜZENLEDİ?

Polis, kimliği Dita Futrianto olarak açıklanın babanın yerel bir JAD hücresinin başında olduğunu söyledi.

Futrianto’nun önce eşi Puji Kuswati ve iki kızlarını Diponegoro Endonezya Hristiyan Kilisesi’ne bıraktığını ve biri 9, diğeri 12 yaşında olan kız çocuklarının ve annenin üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiklerini açıkladı.

Futrianto’nun daha sonra buradan uzaklaşıp, bomba yüklü aracını bir başka kiliseye sürdüğü, 16 ve 18 yaşlarındaki iki oğlunun da motorsikletlerle bir diğer kiliseyi hedef aldığı belirtildi.

Associated Press Haber Ajansı’na konuşan bir görgü tanığı anne Puji Kuswati’nin elindeki iki çantayla içeri girmeye çalıştığını anlattı ve “Birden bir sivile sarıldı ve bomba infilak etti” dedi.