Emrah Serbes'e verilen hapis cezasına itiraz

Ahmet Mert Özçelik, mahkemece Emrah Serbes'e verilen hapis cezasına itiraz ederek, usul ve yasaya aykırı olduğu iddiasıyla istinaf yoluna başvurdu.

Emrah Serbes'e verilen hapis cezasına itiraz

İzmir karayolunda Emrah Serbes’in neden olduğu kaza sonucu annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik, mahkemece Emrah Serbes’e verilen hapis cezasına itiraz ederek, usul ve yasaya aykırı olduğu iddiasıyla istinaf yoluna başvurdu.

Ahmet Mert Özçelik’in avukatı Burcu Ece Güler tarafından mahkemeye verdiği dilekçede, Emrah Serbes ve Kenan Doğru hakkında verilen hapis cezalarının usul ve yasaya aykırı olduğu vurgulanarak, “Karara karşı yasal süresi içerisinde istinaf yoluna başvuruyoruz.” denildi.

Dilekçede, kararda hukuka aykırılık bulunması durumunda hükmün bozulması, dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere hükmü bozulan ilk derece mahkemeye gönderilmesi, aksi takdirde ise istinaf mahkemesinde davanın duruşmalı olarak yeniden görülmesi talep edildi.

Avukat Burcu Ece Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emrah Serbes ve Kenan Doğru’nun daha fazla ceza alması için “süre tutum” dilekçesiyle kararı istinafa taşıdıklarını belirtti.

Güler, “İstinaf nedenlerimiz mahkemenin gerekçeli kararının tarafımıza tebliği sonrası ayrı bir dilekçe ile sunulacak.” dedi.

Emrah Serbes Neden Hapise Atılmıştı

İzmir-Aydın Otoyolu’nda alkollü halde sürdüğü otomobiliyle önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan ve hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Emrah Serbes, 13 yıl 4 ay, kazadan sonra otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Emrah Serbes’e verilen hapis cezasına itiraz akıllara, Emrah Serbes’in gözaltına alındıktan sonra yaptığı “Yakınlarından özür dilerim. Hiçbir şey bir genç kızın hayatı etmez. Yere batsın Emrah Serbes. Emrah Serbes, sonunda T yok. Bundan sonra benim sonumda hiçbir şey yok. Ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşayacağım. Keşke ben ölseydim o kazada. Çok özür dilerim herkesten.” açıklamasıyla uzun süre gündem olmuştu.