Emperyalizm yeni kimyasal tezgah peşinde

Daha önce bir çok kez 'kimyasal silah' yalanına başvurarak Suriye'ye saldıran emperyalistler, yine benzer bir tezgahın peşinde müdahale zemini arıyor.

Emperyalizm yeni kimyasal tezgah peşinde

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, İdlib’de El Nusra ve bağlantılı kuruluşu Beyaz Baretliler isimli grubun kimyasal silah kullanıp suçu Suriye’ye atacakları konusunda uyarıda bulunurken, Fransa’dan provokasyon hazırlığını destekler nitelikte tehdit açıklaması geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eğer Suriye’de sivillere karşı kimyasal silah kullanıldığı ispatlanırsa Suriye’ye saldırı düzenleyeceklerini söyledi. Ancak Macron, Fransız istihbaratının bu iddiaları destekleyecek kanıtlara sahip olmadığını da ekledi.

Paris’te gazetecilere açıklamalar yapan Macron “Kimyasal silahlar konusunda kırmızı çizgilerimiz belli ve bir kez daha bu kırmızı çizgileri teyit ediyorum” dedi.

Macron açıklamasında şunları söyledi:”Bugün istihbaratımız ve silahlı kuvvetlerimiz, anlaşmalarda belirtilmiş olan kimyasal silahların sivillere karşı kullanıldığını tespit etmiş değil. Eğer bir kanıt bulunursa, Fransa bu kimyasal silahların üretildiği yerlere saldırı düzenleyecek.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmeden de bahseden Macron, Putin’den “Kimyasal silah kullanmadığını söyleyen Suriye rejimini izlemeye devam ettiklerini” iletmesini istediğini belirtti.

BEYAZ BARETLİLER MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Fransa’da medya kuruluşlarına konuşan Beyaz Baretliler yetkilisi Abdulrahman Almawwas, “Kırmızı çizgilerden bahsetmek yetmez, harekete geçilmeli” diyerek Fransa’yı Suriye’ye müdahaleye çağırmıştı.

Macron’un başdanışmanıyla da görüşen Almawwas, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulması için Fransa’nın baskı yapması gerektiğini belirtirken, “Sahadaki tarafları beklersek sonsuza kadar bekleriz” demişti.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/13/rusyadan-onemli-aciklama-el-nusra-beyaz-migferler-provokasyona-hazirlaniyor/