Emniyette son durum: Toplantıları silahsız yapın, saldırı olabilir

Rize Emniyet Müdürü'nün bir polisin saldırısıyla öldürülmesinin ardından emniyet müdürlerine "toplantıları silahsız yapın" talimatı verildiği belirtiliyor.

Emniyette son durum: Toplantıları silahsız yapın, saldırı olabilir

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin bir polisin silahlı saldırısıyla saldırısıyla öldürülmesinin ardından ülke genelinde emniyet müdürlerine “toplantıları silahsız yapın” talimatı verildiği belirtiliyor.

Her sene “Polise güven” temalı sloganlar kullanan Emniyet’in kendi birimlerine dahi güveninin kalmadığına ilişkin çarpıcı bilgiyi AKP’ye yakın Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu paylaştı.

Rize Emniyet Müdürlüğü’ndeki silahlı saldırıyla ilgili ‘FETÖ’ bağlantısı olabileceği şüphelerini köşesine taşıyan Kelkitlioğlu, bugünkü “Rize’deki saldırıya bir de böyle bakın!” başlıklı yazısında, “Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edildiği olayla ilgili bir süredir kafamda deli sorular var… Ve hem şehidimizi yakından tanıyanlarla hem de olaya bir emniyetçi gözüyle bakabilen isimlerle bu soruları paylaşma fırsatı buldum…” ifadelerini kullandı.

“Bir kere olay yeri artık sembolik bir önemi olan Rize… Şehit polis müdürü Altuğ Verdi, polis okulundan beri teşkilatın en gözde isimlerinden biri, FETÖ’nün o sarmalının içine girmediği için hep hedef olmuş” diyen Kelkitlioğlu şu bilgileri aktardı:

“Bu yazdıklarıma bir de emniyetin tüm müdürleri, benzer toplantılarda saldırı olabileceğine dair uyardığı hatta ‘toplantıları silahsız yapın’ dediği bilgisini ekleyin…

İlk etapta komplo teorisi gibi gelebilir… Ancak bu kadar olgu ortadayken katil polis memuru çok ama çok iyi araştırılmalı. Bu, hem onun yargılama süreci için hem de bundan sonra yaşanacak benzer olayların önüne geçmek için kritik önemde…”