Emine Erdoğan: Türkiye'de yeniden inşa sürecine girildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Huber Köşkü'nde ünlüler, kadın patronlar ve bazı akademisyenlere verdiği davette konuştu.

Emine Erdoğan: Türkiye'de yeniden inşa sürecine girildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Huber Köşkü’nde ünlüler, kadın patronlar ve bazı akademisyenlere iftar yemeği verdi.

Yemekte bir de konuşmada yapan Emine Erdoğan, kadın sorunu ile ilgili AKP’ye övgülere dizerken “Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki Ankara’da, kadınların toplumsal hayatta hak ettiği yeri alması konusunun her daim savunuculuğunu yapan bir siyasi irade var. Öyle sanıyorum ki Türkiye tarihinin en reformist iktidarıyla karşı karşıyayız.” iddiasında bulundu.

Sözü seçimlere de getiren Erdoğan, “Şimdi Türkiye’nin yeniden inşa sürecinde, ince işçilik dönemine girildiğini düşünüyorum. 2023’e kadar bu gelişim sürecini daha rafine bir noktaya taşımak için ortak kararlılık şarttır.” dedi.

KATILIMCILAR

Davete katılan patronlar, ünlüler ve akademisyenlerin isimleri ise şöyle oldu:

  • Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, Revna Demirören, Reyhan Demirören, Ebru Özdemir, Hediye Güral Gül, Kezban Hatemi, Leyla Alaton, Lale Cander, Nilüfer Bulut, Mutlu Alkan, Nurten Sancak, Pelin Akın, Özlem Nebati, Reyhan Kalyoncu, Semahat Arsel, Şehminur Aydın, Arzuhan Doğan Yalçındağ.
  • Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Huriye Martı, Prof. Dr. Gülper Refiğ, Prof. Dr. Hülya Tezcan, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Rümeysa Kazancıoğlu, Prof. Dr. Erinşah Arıcan, Prof. Dr. Neşe Kavak, Prof. Dr. Gülden Omurtag, Prof. Dr. Yeşim Erbil.
  • Ajda Pekkan, Anjelika Akbar, Demet Şener, Hülya Koçyiğit, Melahat Gülses, Balçiçek İlter, Pelin Çift, Fatma Barbarosoğlu, Leyla İpekçi, Müge Anlı.