Emin Çapa'dan çarpıcı iddia: İlk gidilen McKinsey değildi

Ekonomi yorumcusu Emin Çapa, AKP'nin McKinsey'den önce bir başka ABD'li şirketten anlaşma talep ettiğini, ancak ret cevabı aldığını öne sürdü.

Emin Çapa'dan çarpıcı iddia: İlk gidilen McKinsey değildi

CNN Türk’ün eski yüzlerinden, ekonomi yorumcusu Emin Çapa, ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey’le anlaşılması konusunda çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Kişisel Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan Çapa, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Enflasyon beklentimizin üzerinde” şeklindeki “yorum”u için “Evet, AA’nın görüş sorduğu “uzmanlar”ın en kötü tahmini bile % 4’tü, 6’yı aşınca hepsi şokta. Enflasyon bir ev geçindirenleri bir de yalaka olmayanları şoka sokmadı. Onlar da hain zaten.” derken, McKinsey’le anlaşma konusu için ise kritik bir iddiada bulundu.

ABD’li şirketle yapılan anlaşmadan önceki süreçte yaşanan bir gelişmeyi aktaran Çapa, “Danışmanlık yapması için ilk gidilen (ve adını yazamayacağım) Amerikalı şirket bu talebi reddettiği için McKinsey ile anlaşıldı. Red gerekçelerinden biri: Tavsiyelerimiz uygulanmayacağı için başarı şansı düşük, dünyaya rezil oluruz.” ifadelerini kullandı.