Emekçiler 1 Mayıs'ta alanlardaydı

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs için yüzbinlerce işçi ve emekçi bugün ülkenin dört bir yanında düzenlenecek mitinglere katıldı.

Emekçiler 1 Mayıs'ta alanlardaydı

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs için işçi ve emekçiler bugün ülkenin dört bir yanında toplandı. Yüz bini aşkın emekçi, emek düşmanı politikalara, güvencesizliğe, kıdem tazminatının fona devredilmesine, işçi katliamları ve iş cinayetlerine, rekor üstüne rekor kıran işsizliğe, grevlerin yasaklanmasına, taşeron düzenine ve kiralık işçiliğe, açlık sınırının bile altında kalan asgari ücrete, OHAL uygulamalarına ve AKP’nin gerici politikalarına karşı meydanlara çıktı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üye ve dostları da Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen 1 Mayıs mitinglerine katıldı.

16.20 – İzmir’de miting alanından ayrılan komünistler, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüş düzenledi

15.20 – İzmir’de coşkulu yürüyüş: Komünistler “İşçiler partiye, parti iktidara” sloganları atıyor.

14.10 – Hukuk Defterleri de “Adaletten ve eşitlikten yana bir Cumhuriyet için” pankartıyla Maltepe’de miting alanına giriş yapıyor. Datça’da da toplanmalar başladı.

13.40 – İzmir’de miting alanına yürüyüş devam ediyor

13.30 – Samsun’da yürüyüş devam ediyor

13.20 – Ankara ve Eskişehir’de de yürüyüş devam ediyor

Ankara:

Eskişehir:

 

13.15 – Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üye ve dostları İstanbul Maltepe’de miting alanına yürüyor

12.47 – Ankara’da da yürüyüş başladı

12.45 – Eskişehir’de 1 Mayıs yürüyüşü başladı

12.40 – Maltepe’de alana yürüyüş başladı. Türkiye Komünist Hareketi üye ve dostları yoğun bir kortejle yürüyüşe katılım sağlıyor

12.26 – İstanbul Maltepe’de kortejler ayarlandı, yürüyüş başlamak üzere

11.43 – İzmir’de toplanma başladı. TKH üyelerinin “Haramilerin saltanatını yıkacağız!” pankartı keyfi gerekçelerle önce alana sokulmadı, daha sonra izin verildi.

11.35 – Samsun’daki 1 Mayıs yürüyüşüne komünistler “Yobazın karanlığını, paranın saltanatını, yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selam!” pankartıyla katılıyor.

11.27 – Eskişehir’de toplanma başladı

11.23 – Antep’te 1 Mayıs için yürüyüşe geçildi.

11.20 – Ankara’da toplanma başladı.

 

11.10 – İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Genel Sekreteri Nuray Yenil: “İKD, emekçilerle ve işçi sınıfıyla birlikte bugün 1 Mayıs’ta”

10.55 – İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) de Maltepe’de.

İYİ-SEN ile Maltepe’de 1 Mayıs’a katılan genç işçi: “Ben çalışan bir öğrenciyim. Geçimimi sağlamak için çalışıyorum. Bu düzende hem okuyup hem çalışmak gerekiyor. Aksi takdirde geçimimi sağlayamıyorum. İYİ-SEN ile birlikte bu düzene karşı mücadele ediyorum.”

10.45 – Üniversitelerin bölünmesine karşı çıkan öğrenciler de TKH kortejinde: “Bu düzenin değişebilmesi için işçilerle kader ortaklığımız var”

 

10.30 – Maltepe’de düzenlenecek 1 Mayıs mitingine katılmak için toplanan Sosyalist Liseliler, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın resminin olduğu bir pankart taşıyor.

 

10.20 – Gaziantep’te düzenlenecek 1 Mayıs etkinlikleri için toplanma başladı.

10.18 – TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: “Ülkemizdeki bu sömürü çarkını değiştirecek, gerici-yobaz sisteme son verecek tek güç işçi sınıfındadır”

10.00 – Taksime’e yürüyeceklerini belirten Nakliyat-İş ve Birleşik Metal İş (BMİŞ), Aksaray’da toplandı.

Aksaray’da toplanan Nakliyat-İş ve BMİS üyeleri.

09.00 – İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarının merkezi olan Maltepe’de kortejler düzenleniyor

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) 1 Mayıs korteji.

08.50 – 1 Mayıs dolayısıyla Taksim Meydanı’na çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı, meydana kimse yaklaştırılmıyor.

AA’nın aktardığına göre; polis ekipleri, sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’na çıkan Tarlabaşı Bulvarı’nı, Gümüşsuyu, Sıraselviler, Halaskargazi ve Cumhuriyet caddeleri ile ara yolları araç trafiğine kapattı. Ekipler, meydana çıkan yolların giriş kısımlarına polis araçları ve bariyerler koydu. Çevik kuvvet ekipleri de bölgeye gitti.