Elsel Gaz Armatürleri fabrikasında sendika düşmanlığı: İşçiler eyleme başladı

Kartal'da bulunan Eca Elsel Gaz Armatürleri fabrikasında 9 işçi sendikalı oldukları için işten atıldı.

Elsel Gaz Armatürleri fabrikasında sendika düşmanlığı: İşçiler eyleme başladı

Manifesto/İSTANBUL

İstanbul Kartal’da bulunan  Eca Elsel Gaz Armatürleri fabrikasında 3’ü kadın 9 işçi sendikalı oldukları için işten atıldı. Fabrikada 91 işçi çalışıyor.

Türk-Metal’e üye oldukları için bugün iş hakları feshedilen işçilere “4 Aralık’ta iş haklarınız feshedildi” mesajı gönderildi. Bunun üzerine işçiler fabrika önünde eylem yapmaya başladı.

“Sendika haktır, işten atmak suçtur”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ; ya da hiç birimiz”, “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganları atan işçiler kararlılıkları ifade ederken, destek beklediklerini belirtti.

Manifesto’ya konuşan eylemdeki işçilerden biri “Haklarımızı iyileştirmek için, ekmek mücadelemizi büyütmek için sendikalı olduk. Kısa sürede çoğunluğu sağlayıp yetki başvurusu yaptık. Başvuruyu yaptığımız esnada işveren 9 kişinin işine son verdi. Şu anda içerideki diğer arkadaşlarımıza ‘Size iyileştirme yapalım’, sendikalı olmayın diyor. Ama arkadaşlarımız bu mücadeleyi sonuna kadar götürecekler, geri adım atmayacaklar. Biz de bugün eylem kararı aldık.” dedi.