Elon Musk'tan denizaltısını eleştirene iğrenç karşılık

Elon Musk, Tayland'da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılması için gönderdiği mini denizaltının, kurtarma operasyonundaki bir dalgıç tarafından eleştirilmesine, Twitter'dan dalgıca 'pedofil' diyerek iğrenç karşılık verdi.

Elon Musk'tan denizaltısını eleştirene iğrenç karşılık

Elon Musk, Tayland’da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılması için gönderdiği mini denizaltının, kurtarma operasyonundaki bir dalgıç tarafından eleştirilmesine, Twitter’dan dalgıca ‘pedofil’ diyerek iğrenç karşılık verdi. Musk, tepkilerin ardından tweeti sildi.

Yaşları 11 ila 16 arasında değişen çocuklar ve 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran’da Tayland’daki Tham Luan Mağaraları’nda kaybolmuştu. Eip, Tayland Deniz Kuvvetleri ve dünya çapından deneyimli dalgıçların yoğun çalışmaları sonucu geçen hafta kurtarılmıştı.

Elon Musk, Taylandlı çocukların ve antrenörlerinin kurtarılması için mini denizaltı tasarlamıştı, ancak denizaltı kurtarma ekibi tarafından ‘kullanışsız’ bulundu.

Tayland’da yaşayan İngiliz dalgıç Unsworth’un, CNN’e verdiği röportajda, mini denizaltının bir “halkla ilişkiler çalışması” olduğunu söylemesi, Elon Musk’ı kızdırdı.

CNN’in haberine göre, dalgıç Unsworth, altı yıl boyunca incelediği mağaranın yapısını çok iyi bilmesi nedeniyle, kurtarma operasyonunun en önemli dalgıçlarından biriydi.

Unsworth şu şekilde konuştu:

“Kesinlikle işe yarama şansı yoktu. Mağara geçişlerinin nasıl oldukları hakkında hiçbir fikri yoktu. Denizaltı, yanılmıyorsam, 1 metre 67 santimetreydi, bükülmezdi, bu nedenle köşelerden dönme ya da engelleri aşma ihtimali yoktu.

“Dalış noktasının başlangıcından 50 metre öteye gidemezdi. Sadece bir halkla ilişkiler çalışmasıydı.”

Elon Musk ise, bu sözlere cevaben Twitter’dan, “Mağarayı katedebilen bir denizaltı yapacağız, sorun değil. Üzgünüm pedofil adam, bunu sen istedin” mesajını paylaştı.

Elon Musk iğrenç paylaşımıyla tepki toplaması üzerine ise paylaşımı sildi.