Elektrik kesintisini protesto eden çiftçilere gözaltı

AKP il binası önünde elektrik kesintisini protesto eden çiftçilere polis müdahale etti.

Elektrik kesintisini protesto eden çiftçilere gözaltı

AKP il binası önünde elektrik kesintisini protesto eden çiftçilere polis müdahale etti. Darp edilen çok sayıda çiftçi gözaltına alındı.

Urfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi’nden gelen çok sayıda çiftçi Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (DEDAŞ) elektrikleri sürekli kesmesini ve yüksek miktarda gelen faturaları protesto etmek için sabah saatlerinden itibaren AKP Urfa il binası önünde toplandı. Çiftçilerin toplanması üzerine emniyet binanın etrafını abluka altına aldı.

DARPLI GÖZALTI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, saatlerce bekleyişin ardından AKP’li yetkilerin sorunlarını dinlemediklerini, parti çaycısını muhatap gösterdiklerini söyleyen çiftçiler, il binası önünde açıklama yapmak istedi. Açıklama yapılmasına izin vermeyen polisler, çiftçilerin bir kısmını darp ederek gözaltına aldı.

GÜNDE 4 KEZ KESİNTİ

Çiftçi Ahmet Yıldırım, tepkisini şöyle dile getirdi: “Böyle bir şey olabilir mi? Seçim olmadan önce kesinti hiç yoktu. Seçim geçtikten sonra sürekli elektrikler kesilmeye başladı. Günde en az 4 defa elektriğimiz kesiliyor. Her kesinti en az 3 saat sürüyor. Çok büyük mağduriyet yaşıyoruz.”