El Kaide ile anılan AKP'li vekilden seçmene: Emperyalistlerin yanında yer aldınız, Erdoğan’ın hakkını nasıl ödersiniz?

AKP'nin Van'da vekil seçilen adayı Osman Nuri Gülaçar, ilde seçimi HDP'nin önde tamamlaması sonrasında seçmenlere "Erdoğan'ın hakkını ödeyemeyeceklerini" söyledi.

El Kaide ile anılan AKP'li vekilden seçmene: Emperyalistlerin yanında yer aldınız, Erdoğan’ın hakkını nasıl ödersiniz?

Geçmişte El Kaide’ye yönelik bir operasyonda gözaltına alındıktan sonra 2 ay tutuklu kalan Osman Nuri Gülaçar, AKP’den milletvekili seçildi. Gülaçar il genelinde partisinin 3, HDP’nin ise 5 vekil çıkardığı seçim sonuçları nedeniyle seçmenleri “Emperyalistlerin yanında yer almak”la suçladı.

Bir anma programında konuşan Gülaçar, “Boğazkesen Mahallesi halkı son seçimlerde zalimlerin yanında yer aldı. Korkmayın. Korkmayın. Korkmayın. Sizler Aydın Ahi’ye sahip çıkamadınız. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Sizler böyle yaptıkça bu zalimler amaç ve emellerine ulaşacaklar.” dedi.

“Ben de Kürdüm.” diyen Gülaçar, Kürtlere en çok hakkı sağlayanın Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürerken, “Sizler zalimlerin yanında yer alırsanız, Erdoğan’ın hakkını nasıl ödersiniz? Yapmayın. Allah aşkına yapmayın. Ben Kürdüm. Ancak sizler öz evlatlarınız olan bizlere değil, hiç tanımadığınız isimlere oy vererek emperyalistlerin yanında yer aldınız. Yapmayın vallahi zarardasınız.” ifadelerini kullandı.

Van’daki milletvekili seçimlerinde AKP-MHP ittifakı yüzde 34.8 oyla 3 vekil çıkarırken, HDP ise yüzde 59.3 oyla 5 vekil kazanmıştı. İldeki cumhurbaşkanlığı seçiminde de Erdoğan’a yüzde 35.4, Selahattin Demirtaş’a yüzde 58.4 oy gitmişti.