'Ekonomi tek bakanlığa bağlanacak'

İngiliz haber ajansı Reuters Ankara'daki yetkililere dayandırdığı haberinde, AKP'nin 24 Haziran'dan sonra iktidarda kalması halinde, ekonomiyi tek bir bakanlıktan yöneteceğini duyurdu

'Ekonomi tek bakanlığa bağlanacak'

Reuters ajansı, AKP’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra iktidarda kalması halinde ekonomi yönetimini tek çatı altında toplamayı planladığını öne sürdü. Ajansa isim vermeden konuşan yetkililer, ekonominin yeni bir Hazine veya Maliye Bakanlığı’nın çatısı altında, tek elden yönetileceğini söyledi.

Buna göre, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı’nın bazı bölümleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın turizm kolu yeni kurulacak tek bakanlık altında birleştirilecek.

Kaynaklardan biri, bu adımın yatırım teşvikleri gibi alanlarda başvurular için hükümet kurumlarıyla çalışmayı kolaylaştıracağını söyledi. Kaynak, “Mevcut sistemde teşvikler için bir bakanlığa, teşviklerin takibi için bir başka bakanlığa, ödemeler için bir başka ve en son da denetim için bir başka bakanlığa başvuruyorsunuz. Bu mantık doğru değil” dedi.