Ekonomi Bakanı: Yok kardeşim kadro, boşuna bekleme

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kadro beklentileriyle ilgili konuştu.

Ekonomi Bakanı: Yok kardeşim kadro, boşuna bekleme

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği etkinlikte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kadro beklentileriyle ilgili konuşarak, “Yok kardeşim kadro bekleme boşuna, özel sektöre gideceğiz” dedi.

işletme-iktisat mezunlarının devlette kadro beklemesine gerek olmadığını belirten Zeybekci, mesleki eğitim konusunda başarısız olduklarını ifade etti:

“Maalesef, üniversitelerden mühendisler mezun ediyoruz, ancak bu mühendislerimiz ne bir atölye ne bir inşaat ne bir fabrika görmüş ne de eline bir anahtar alıp bir makineye veya inşaata, demire dokunmamış. Buna bizde şöyle derler; ‘Sen ağa, ben ağa, ineği kim sağa.’ Her taraf mühendis. Hakikaten bununla ilgili kendimizi başarısız görüyorum. Allah bize akıl vermiş, bu akıl ile bu sistemi yöneterek, Türkiye’de mesleki eğitimi üretim sektörlerine yani bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlara, bir mesleki eğitimi kanalize edemedik. Laf yetiştirme zamanı değil iş yetiştirme zamanı artık. İş yetiştirmemiz lazım. Benim fabrikam dahil olmak üzere bütün fabrikaların tamamında işçi aranıyor, usta aranıyor, tekniker aranıyor. Diğer taraftan 5 milyon insan KPSS’ye giriyor, ne için? Devlete girmek için. Bir şeyi yanlış yapıyoruz? Ben söylüyorum ki siz de cesaretle söyleyin bunları. Birbirimizi alkışlamak ve pohpohlamaktan da vazgeçelim artık. Yanlış yapıyoruz. Hoş geliyor, iyi geliyor bazı şeyleri söylemek” dedi.