'Ehliyetsiz araç kullandığı için ceza kesildiği' iddia edilen öğretim görevlisinden açıklama

Sosyal medyada "Ehliyetsiz şekilde araç kullandı, ceza kesilince çığlık attı" şeklinde görüntüleri paylaşılan öğretmen, bir öğrencisi aracılığıyla olayın aslına dair bir açıklama yaptı.

'Ehliyetsiz araç kullandığı için ceza kesildiği' iddia edilen öğretim görevlisinden açıklama

Sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde yaygın paylaşılan bir videoda, ehliyetsiz şekilde araç kullandığı ileri sürülen bir öğretmenin kendisine ceza kesilmesine öfkelendiği ve çığlık attığı görüntüleri yer almıştı.

Yaklaşık 1 ay önce yaşandığı öğrenilen ancak dün görüntüleri dolaşıma sokulan olayın anlatımı bir çok haber sitesinde “İstanbul’da ehliyetsiz araç kullanırken yakalanan kadın, polis tam ceza kesecekken kulakları sağır eden çığlıklar atmaya başlayınca polis ‘Lan bağırma hanımefendi’ diyerek tepki gösterdi. Ceza kesilmesine çığlık atarak tepki gösteren Ö.A.T’ye 578 TL para cezası kesildi.” ifadeleriyle yer alırken, Ö.A.T isimli ve öğretim görevlisi olduğu öğrenilen kadının öğrencisi olduğunu belirten bir Ekşi Sözlük kullanıcısı, olayla ilgili Ö.A.T’yle konuştuğunu belirterek kendisine yaptığı şu açıklamayı paylaştı:

“Üniversitede gerçekleşen önemli bir toplantıya yetişmek üzere aracımı sürüyordum. Bu esnada trafik polisi durmamı istedi. Ehliyet ve ruhsatı kendilerine verdiğimde ehliyetimin kırık olduğunu öne sürerek bu ehliyeti kabul etmeyeceklerini bildirdiler. Kendilerine ehliyetimin olduğunu ve ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza veremeyeceklerini söyledim, önemli bir toplantıya yetişmek durumunda olduğumu belirttim. Kendileri bana herhangi bir şey söylemeden uzun bir süre beklettiler… Ehliyetim olmasına rağmen ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza kesti… Uzlaşmacı bir tavırla memur olduğunu sabit bir gelire sahip olduğumu bu cezanın hem ağır hem de lüzumsuz olduğunu söyledim diğer polis cebinden çıkardığı telefonla beni videoya kaydetmeye başlayınca sinir krizi geçirdim, ben de polis memurlarının ve polis arabasının fotoğraflarını çektim, toplantıya gitmek üzere yola koyuldum aradan 1 ay geçtikten sonra video görüntülerinin basına servis edildiğini üzülerek öğrendim, hukuki olarak sürecin takipçisi olacağım.”