Ege Üniversitesi’nde 400 taşeron işçi gerekçe göstermeksizin kadroya alınmadı

Ege Üniversitesi’nde çalışan 400 taşeron işçi güvenlik soruşturması ve sınav aşamalarını geçmesine rağmen kadroya alınmadı.

Ege Üniversitesi’nde 400 taşeron işçi gerekçe göstermeksizin kadroya alınmadı

AKP’nin KHK ile getirdiği taşeron düzenlemesi kapsamında kadroya geçiş süreci başlarken mağduriyetlerde artarak devam ediyor. Yıllarca taşeron çalıştıkları iş yerlerinden kadroya geçiş için beklerken güvenlik soruşturması, emeklilik gibi birçok engele takılan işçilere yenileri eklenmeye devam ediyor.

Evrensel’in haberine göre, Ege Üniversitesi’nde taşeron olarak çalışan 400 işçi üniversite yönetiminin açıkladığı listede yer almadı. Hükümlülük ve emeklilik engeline takılan işçiler için yapılan açıklamada “Ekteki listelerde Ad Soyad ve T.C. Kimlik Numaraları bulunmayan kişilerin sürekli işçi kadrolarına atanmalarının uygun olmadığı ilanen duyurulur” ifadeleri kullanılıyorken, ismi olmayan işçilerin hangi gerekçelerle kabul edilmediği açıklanmıyor.

Sendika yöneticileri ve iş yeri temsilcileri de var

Listede yer almayan işçiler arasında işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şubenin yöneticileri ve işyeri temsilcileri de bulunuyor. Söz konusu durum “işçiler güvenlik arşivi soruşturması engeline mi takıldı” sorusunu getirdi. Sendika yönetimi bugün Üniversite yönetimi ile yapacağı görüşme ile kararın geri çekilmesini isteyecek.