Efsane boksör Mike Tyson uyuşturucu ticaretine başlıyor

Marihuana kullanımının yasallaştığı Kaliforniya'da efsane boksör Mike Tyson, tam teşekküllü bir marihuana çiftliği kuruyor.

Efsane boksör Mike Tyson uyuşturucu ticaretine başlıyor

Marihuana kullanımının yasallaştığı Kaliforniya’da efsane boksör Mike Tyson, tam teşekküllü bir marihuana çiftliği kuruyor.

ABD’de marihuana yetiştirip satma ve kullanmaya izin veren eyaletler arasına 1 Ocak 2018’de Kaliforniya da katılırken kolları ilk sıvayanlardan biri boks ikonu Mike Tyson oldu. 2006’da profesyonel boksu bırakan ve zaman zaman mali sorunlarla uğraşan Tyson, Kaliforniya’nın güneyinde, Ölüm Vadisi Ulusal Parkı’na 96 km mesafede, Kaliforniya Şehri sınırları içinde bir marihuana çiftliği açıyor.

GAZİLER VE ESKİ ASKERLER İÇİN

Her zaman marihuananın iyileştirici güçleri olduğuna inandığı belirtilen Tyson, Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’ne yakın mesafedeki çiftliğin öncelikle tıbbi amaçlı çalışacağını ve özellikle ordudan emekli olanlarla gazilere yardımcı olacağını söyledi. Bu kapsamda çiftilkteki tüm işlere gazileri alan Tyson ”Öncelik orduda görev yapmış erkek ve kadınların hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak” dedi.

​OKUL DA OLACAK

20 Aralık’ta Kaliforniya Şehri Belediye Başkanı Jennifer Wood’un katıldığı törenle temeli atılan ve yaklaşık 20 hektarlık alana yayılan ‘Tyson Çiftliği’nin yarısında, en yüksek kaliteden marihuana yetiştirilmesi amaçlanıyor. Geri kalan alanda marihuana işleme ve satış tesisleri, marihuana içmek için kabin ve kamplar bulunacak, ayrıca marihuana yetiştiriciliği işine girmek isteyenler için bir okul hizmete girecek.

ÖLÜM VADİSİ’NE ‘HAYAT GELDİ’

Törende Belediye Başkanı Jennifer Wood, ‘Tyson Çiftliği’nin bu çorak topraklar için bir yeniden doğuş olacağını ve bölge halkına istihdam ve gelir sağlayacağını belirtti. Efsane boksör, işletme için Tyson Holistic isimli bir şirket de kurdu ama henüz resmi açılış tarihi açıklamadı.

ONLARCA EYALETTE YASALLAŞTI

ABD’de halihazırda 29 eyalet tıbbi amaçlı marihuana kullanımına, 7 eyalet her türlü marihuana kullanımına izin veren yasalar çıkarmış durumda. ABD’nin en kalabalık nüfusa sahip eyaleti olan Kaliforniya’nın marihuananın yasallaşmasının ardından gelirlerini milyarlarca dolar daha artırması bekleniyor.