'Edi ile Büdü'nün cinsel bir yönelimi yok'

Susam Sokağı yapımcıları, Türkiye'de Edi ve Büdü olarak bilinen karakterlerinin "eşcinsel bir çift" olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı.

'Edi ile Büdü'nün cinsel bir yönelimi yok'

Susam Sokağı’nın yazarı Mark Saltzman’ın bir röportajında Türkiye’de ‘Edi ile Büdü’ olarak bilinen ‘Bert ve Ernie’ adlı karakterlerin birbirlerine aşık olduklarını söylemesinin ardından “Susam Sokağı yaratıcıları” bir açıklama yaptı. Susame Workshoptarafından yapılan açıklamada, Bert ile Ernie’nin okul öncesi çocuklara, çok farklı karakterdeki kişilerin de iyi arkadaş olabileceklerini göstermek için yaratıldığını, onların birer kukla olduğu ve cinsel yönelimlere sahip olmadıkları belirtildi.

Susam Sokağı’nın yaratıcıları Sesame Workshop tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Bert ve Ernie kukla karakterlerinin “cinsel yönelime sahip olmadıkları” belirtildi.

Açıklamada, “Her zaman söylediğimiz gibi, Bert ve Ernie en iyi arkadaşlar. İnsanların kendilerinden çok farklı olanlarla da iyi arkadaş olabileceklerini okul öncesi çocuklara öğretmek üzere yaratıldılar. Her ne kadar erkek karakterler olarak tanımlansalar ve insana ait birçok huy ve özellik taşısalar da (Susam Sokağı’ndaki çoğu kukla gibi) hâlâ kukla olmaya devam ediyorlar ve herhangi bir cinsel yönelime sahip değiller” ifadeleri kullanıldı.