Duy da inanma: Yerli WhatsApp’ta kullanıcılar izlenmeyecekmiş

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yerli WhatsApp’a isim aradıklarını dile getirerek, yerli mesajlaşma uygulamasının bilgilerinin kesinlikle izlenemeyeceğini ve depolanmayacağını ileri sürdü.

Duy da inanma: Yerli WhatsApp’ta kullanıcılar izlenmeyecekmiş

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Bakan Arslan ‘yerli WhatsApp’ın güvenliği konusunda ‘çok iddialı’olduklarını belirterek, uygulamadaki sistem için “Öyle bir kriptolojiyle hazırlıyoruz ki” diyerek, sadece gönderici ve alıcının irtibatlı olacağını kaydetti.

Altı ay sonra bireysel

Arslan, bu irtibatlandırmadaki bilgilerin hiçbir şekilde depolanamayacağını ve sisteme hiçbir müdahale etme şansının bulunmadığını dile getirerek, “Vatandaşı buna inandıracağız. Önce kurumlar kullanacak. Kurumların yaptığı işlemler ve yazışmalar için. Sonra özel şirketlerin talepleri doğrultusunda hizmet vereceğiz. Altı ay sonra da bireysel hizmet başlayacak” diye konuştu.

‘Yazılımı yapan da ulaşamaz’

Kurulan sistem gereği, dinlemenin, kaydın ve depolamanın mümkün olmadığını ifade eden Arslan, “Yazılımı yapan da haberleşmeye ulaşamaz, sistem buna engel. Kripotoloji ve yazılım buna engel. Yazıyorum, kuruyorum, çıkıyorum. Sistem sizin cihazınızda oluyor. Çünkü biz sadece uçları irtibatlandırıyoruz. Arada hiçbir şekilde hiçbir kimsenin, dinleme, kaydetme, kesme durumu yok” dedi.

‘Saldırılar’ hemen başlamış

Hackerler da dahil birçok kişiye güvenlik, sızma testleri yaptırıldığını belirten Arslan şöyle konuştu: “Özellikle de biz bu projeyi açıkladığımız andan itibaren, dünyanın her yerinden olağanüstü saldırılar oldu, kırmak için. Şu ana kadar hiçbir şekilde kırılmış değil ve arkadaşlarımız çok iddialı bu konuda.”