Dünyanın en yaşlı cerrahından Stalin yorumu: Gazetede Stalin’in resmini görürsem o gazeteyi çöpe atmam

Alla Levuşkina, SSCB liderlerinden Josef Stalin’i halen saygıyla andığını belirterek, “Eğer gazetede Stalin’in resmini görürsem, o gazeteyi çöpe atmam, korurum” dedi.

Dünyanın en yaşlı cerrahından Stalin yorumu: Gazetede Stalin’in resmini görürsem o gazeteyi çöpe atmam

91 yaşındaki dünyanın en yaşlı cerrahı Alla Levuşkina, SSCB liderlerinden Josef Stalin’i halen saygıyla andığını belirterek, “Eğer gazetede Stalin’in resmini görürsem, o gazeteyi çöpe atmam, korurum” dedi.

ODATV’nin Kafkassam’dan Fuat Safarov’a dayandırdığı haberine göre; Rus basınına konuşan Levuşkina, Stalin ile ilgili görüşünü de anlatırken “Çocukken biz Sovyet terbiyesi aldık ve öyle yetiştik. Oktyabryat (Küçük Leninci) üyesi olduğumda rozet takardık. Sonbahar ayında Oktyabryat rozeti gözüksün diye paltomun düğmelerini iliklemezdim. Annem bana kızardı” dedi.

“GAZETEDE STALİN’İN RESMİNİ GÖRÜRSEM O GAZETEYİ ÇÖPE ATMAM KORURUM”

Levuşkina sözlerini şöyle sürdürdü:

“Stalin’i de çok severdik. Stalin öldüğü zaman evimizde onun portresini asmaya başladık. Gerçi amcam cezaevinde yatmıştı. Bir fıkra anlattı diye boş bir şeyin yüzünden tutuklanmıştı. Ama amcam yine de Stalin hakkında hiç bir zaman kötü bir şey söylemezdi. Şunu derdi: Stalin liderimiz. Ve asıl lider. Brejnev döneminde (Sovyet lideri Leonid Brejnev) Komünist partisine üye olmayı reddettim. Çünkü bu artık Stalin’in partisi değildi. Bugün de gazetede Stalin’in resmini görürsem o gazeteyi çöpe atmam, korurum.”

Bu arada, Rusya’nın Ryazan kentinde bir hastanede çalışan Levuşkina günde 4 hastayı ameliyat etmekte.